Azeri gazeteciler Petkim'e hayran kaldı

Türkiye'nin Azerbaycan Büyükelçiliği ve Azerbaycan Basın Konseyi işbirliğiyle düzenlenen yarışmada ilk 10'a giren Azeri gazeteciler, bir haftalık İzmir gezisiyle ödüllendirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün evsahipliğinde tarihi ve turistik yerleri gezen gazeteciler, Petkim'i de ziyaret ederek Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) Türkiye ve Petkim'in yatırım projeleri hakkında ayrıntılı bilgi aldı.

"Azerbaycan-Türkiye Tarafdaşlığından Doğan Emekdaşlık" başlıklı yarışmada dereceye giren gazetecilere bilgi veren Petkim Genel Müdürü Hayati Öztürk, SOCAR'ın ?Tek millet, iki devlet? ülküsünü iki ülkenin millî çıkarlarına hizmet eden yatırımlarla kökleştirdiğini söyledi. İzmir ile Bakü'nün 1994 yılından beri kardeş şehir olduğunu hatırlatan Öztürk, ?SOCAR'ın Petkim yarımadasında ve Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) ile birlikte ülkemizde yapacağı yatırımların tutarı 17 milyar doları buluyor. Bu yönüyle Türkiye'nin en büyük doğrudan yatırımcı şirketi oluyor. Bakü'de katıldığımız fuarlarda Azeri gazetecilerin bize yakın ilgisine pek çok kez tanık olduk. Şimdi onlara evsahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.? dedi.

Azerbaycan Halk Gazetesi muhabiri Namık Ahmedov ise İzmir seyahati kapsamında Petkim'i ziyaret etmeyi özellikle istediklerini belirterek, SOCAR'ın yatırımlarının önemini yerinde görerek mutlu olduklarını söyledi. Ahmedov, ?Azerbaycan'dan çok uzaklardayız ama burada kendimizi bir an için bile yabancı hissetmedik. Evimizde gibiyiz. İzmir ve Bakü, zaten birbirine çok benzeyen iki şehir. Ülkelerimizin bayraklarının dalgalandığı Petkim'i ziyaret ederken çok duygulandık. SOCAR'ın yapacağı yatırımların ülkemizde daha iyi tanınması için biz de elimizden çabayı göstereceğiz.? şeklinde konuştu. Petkim'de çalışan Azeri yöneticilerle de sohbet etme imkanı bulan gazeteciler, daha sonra şirketin fabrikalarını gezerek üretim proseslerini yakından inceledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber