THY uçaklarında yolculara Malatya kayısısı ikram edilecek

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Türk Hava Yolları(THY)'nın 200 noktaya yaptığı uçuşunda kuru kayısı ikramı yapılacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öznur Çalık, yaptığı açıklamada, Malatya kayısısının tanıtımını yapmak ve iç tüketimi artırmak amacıyla yaptıkları çalışmalar çerçevesinde THY anlaşmaya vardıklarını belirtti. Yılda yaklaşık 30 milyon yolcu taşıyan şirkete ait uçaklarda kuru kayısı ikram edileceğini anlatan Çalık, şöyle devam etti: ?Biz, yıllardır kayısının tüketimini artırmak için farklı arayışlar içindeydik. THY'ye neden kayısı veremiyoruz konusunu tartışıyorduk. Kayısı ile ilgili konuştuğumuz ve çözüm önerisi sunduğumuzda kayısının iç ve dış tüketimini artırmamız gerektiği, kayısının tanıtımının yapılması gerektiği ve THY'de kayısı ikramının yapılması hususunda birleşiyorduk. Yapılan girişimler sonucu şirket ile anlaşma yapıldı. 200 farklı noktaya giden uçaklarda kuru kayısı ikramı yapılacak. 30 milyona yakın yolcu Malatya kayısısını tadacak. Bu yolcuların hepsine bir tane gün kurusu bir tane de islimli kayısı ikram edecek. Kayısı paketinin dizaynı yapılıyor. İçerisinde hem İngilizce hem de Türkçe olmak üzere faydaları ve bununla birlikte söylenecek cümle çok önemli. 'Kayısı diyarı Türkiye', çünkü bu Malatya'nın değil, Türkiye'nin ürünü.?

Dünya kuru kayısı ihtiyacının yüzde 70'ini Türkiye'nin, Türkiye'deki ihtiyacın yüzde 90'ını Malatya'nın karşıladığına dikkat çeken Çalık, ?Biz, Malatya yerine bunun Türkiye'nin ürünü olduğunu sunduğumuz anda çok daha büyük başarılara imza atacağımızı düşünüyorum." dedi.

Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş da İstanbul Feshane'de düzenlenen Malatya Tanıtım Günleri etkinliğinde THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ile bir araya geldiklerini anlattı. Bu toplantıda uçaklarda kayısı ikramı yapılması konusunda anlaşma sağlandığını aktaran Polatbaş, şunları söyledi: ?2 yıl önce yurt dışında bir tarım fuarına katılmak için bindiğim uçakta paket içinde fındık ikram edildi. Bu durum bizi de harekete geçirdi. ?Niye Malatya kayısısı da THY tarafından yolculara ikram edilmesin' dedik ve bu konuyu Malatya kamuoyu ile paylaştık. Bu konuda sayın milletvekillerimiz duyarlı davrandı. Sayın Milletvekilimiz Öznur Çalık'ın girişimleri sonucu İstanbul'da düzenlenen Malatya Günleri'nde THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu oraya davet edildi. Malatya'daki diğer sivil toplum kuruluşları temsilcilerimizle beraber bir toplantı yaptık. Bundan sonra 200 bölgeye uçuş yapan THY uçaklarında kayısı ikram edilecek. Bundan sonra Malatya kayısısı en iyi şekilde tanıtılacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber