Terminal camisi tamamlanma aşamasına geldi

Aksaraylı hayırsever işadamı Mehmet Uğur tarafından şehirler arası otobüs terminaline yaptırılan cami inşaatı tamamlanma aşamasına geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, cami inşaatı ile ilgili açıklamasında, estetik bir cami yapmak için çalıştıklarını söyledi. Terminalde normal zamanda ve hacı uğurlama zamanlarında ciddi anlamda yığılmalar olduğunu ifade ederek, "Kırsal terminalimiz var. Toptancılar var. Diğer kısımlar var. Zaten burada her geçen gün bir nüfusta artma olduğu için bölgede mutlaka bir camiye ihtiyaç vardı. Bu eseri bu sene içerisinde bitirmenin gayreti içerisinde olacağız. Ben Hacı Mehmet abiye Allah razı olsun diyorum.? dedi.

Kısa süre önce temelini attıkları terminal camisinin tamamlanma aşamasına geldiğini ifade eden Palta, sözlerine şöyle devam etti: "Minaresi, kubbeleri her şeyi yapıldı. Az bir işi kaldı. İnşallah bu sene içerisinde hedef caminin yapılıp bitirilmesi. Sağ olsun Mehmet Uğur hacı ağabeyimiz caminin yapımını üstlendi. Tabii ki bizler burada terminal alanı içerisinde bir cami yapılması ile ilgili belediye olarak ne yapılması gerekiyorsa her türlü desteği verdik. Amacımız burada sıradan bir cami olsun istemiyoruz. Buraya para harcanıyor ama en güzel şekilde para ile mühendislik birleştirilsin, parayla işçilik birleştirilsin, parayla kaliteli malzeme birleştirilsin; ortaya estetik, güzel bir eser çıksın istiyoruz. BU konuda Selçuk Üniversitesi'nin de desteğini alıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber