Yemin töreni için Kastamonu'ya gelen aileler, konaklama sorunu yaşıyor

Yemin töreni için Kastamonu'ya gelen 8 bine yakın asker ailesi konaklama ve ulaşım konularında sıkıntı çektiklerini ifade ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 16:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son yıllarda turizm alanında büyük bir ivme kazanan Kastamonu, kısa bir süre önce kurulan askeri birlikle de kendini geliştiriyor. Fakat Kastamonu temel oluşturmadan ilerlemeye çalışıyor. Kastamonu, dışarıdan gelen kalabalık gruplara ev sahipliği yapma konusunda büyük sıkıntılarla karşılaşıyor. Bunlardan en önemlisi konaklama sorunu. Uzun yıllardır Kastamonu adına çözüm bekleyen bir konu olan konaklama, olduğu yerde saymaya devam ediyor. Yemin törenlerinde ise en büyük sorun olarak yeniden gündeme geliyor. Asker aileleri Kastamonu'ya geldiklerinde konaklayacak yer bulamamaktan ve yer bulunduğunda da fiyatların yüksek olmasından dert yanıyor. Konuyla ilgili konuşan Kurşunlu Han Otel Müdürü Cem Dilimel, "Otel fiyatları ve diğer tüm konularda çok sayıda sözlü şikayet alıyoruz. Fakat sözlü olması şikayetleri boşa çıkarıyor. Kastamonu'daki otellerin gelir itibari ile fiyatsal değerleri bellidir. Özel durumlar için fiyat ayarlamaları tabiki muaf olacaktır. Ama bu artışların insanları sömürecek artışlar olmaması gerekiyor?" değerlendirmesinde bulundu.

Askeri birliğin Kastamonu için bir sosyalleşme köprüsü olduğunu ifade eden Dilimel, Kastamonu'nun doğuştan turizmi bildiğine dikkat çekerek geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. Fiyat ve konaklama konusunda Kurşunlu Han'ın bir örnek teşkil ettiğine dikkat çeken Dilimel, "Tesisler, bir yıl içerisinde fiyat politikalarını belirleyip bu fiyatlarla yılı bitirmek mecburiyetindeler. Buna en iyi örneklerden bir tanesi Kurşunlu Han'dır. Kurşunlu Han'ın geliri ve gideri bellidir. Bir yıllık fiyat politikaları da bellidir. Şunu gururla söyleyebiliyorum ki diğer oteller de burası gibi olmalıdır. Yemin törenine gelen ailelere fatura bedellerimizde olduğu gibi yüzde 10 indirim yapmaktayız ve bunu bir sorumluluk olarak görüyoruz." diye konuştu.

Kurşunlu Han Müdürü Cem Dilimel, Kastamonu'nun her şekilde para kazanabileceğini, yemin töreni ve benzer organizasyonlar için gelen vatandaşların hepsinin birer turizm elçisi olduğunu ifade etti. Dilimel, şöyle devam etti: "Elbette ki para kazanıyoruz, ama bunu yaparken istismar etmeye hiç kimsenin hakkı yok. Fiyatları bu şekilde tutarak Kastamonu'ya gelen asker ailelerinin akıllarında hiç güzel bir iz bırakmıyoruz. Asker ailelerini memnun etmek Kastamonu turizminin kalkınması demektir ve biz bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Ben birkaç yemin törenine katıldım, hiçbir asker ailesi mağdur edilmedi bilakis sevindirildi. Bu organizasyonlarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber