Coşkun Koleji'nden ?Önce Okul Öncesi' sempozyumu

Bu sene 4.sü gerçekleşen ?Önce Okul Öncesi' Sempozyumu, Özel Öğretim Kurumları Derneği (Öz-Öğret-Der) ve Coşkun Koleji işbirliğiyle akademisyenleri ve çok sayıda okul öncesi öğretmenlerini Coşkun Alaattin Zenginer'de buluşturdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 16:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Marmara bölgesinde Öz-Öğret-Der'e bağlı okul öncesi eğitimi veren kurumların öğretmenlerine yönelik iki gün süren seminer düzenlendi. Üç yıldır Coşkun Koleji'nin sadece İstanbul'da bulunan okullara yönelik düzenlediği sempozyum, bu yıl Öz-Öğret-Der ile yapılan işbirliği çerçevesinde daha büyük bir eğitim camiasına hitap etti.

11 ilden 49 ayrı özel eğitim kurumundan 410 öğretmenin yer aldığı geniş katılımlı programda, alanında söz sahibi akademisyenler bilgi birikimlerini ve tecrübelerini aktardı. Okul öncesi eğitimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurgulandı. Çocukların bir bütün olduğu ve öğretmenlerin içinde bulundukları çağa göre hareket etmesi gerektiği belirtildi.

Sempozyumda, ilk olarak Talim Terbiye Kurulu Eski Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan, 4+4+4 eğitim sisteminin okul öncesine bakan yönleriyle ilgili çok çarpıcı sözler söyledi. Prof. Dr. Alev Önder, ?'Drama Eğitimi'' ve Doç.Dr. Ercan Mertoğlu, ?'Müzik ve Üretkenlik Becerisi'' hakkında konuştu. Ayrıca, Yrd. Doç. Dr. Oktay Aydın, ?'Anlama Nasıl Gerçekleşir?'', Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları Uzmanı Çiğdem Ergül, ?'Konuşma Bozuklukları Teşhis ve Tedavisi'', psikodramatist ve yazar Ferhat Çelik, ?'Değişen ve Gelişen Dünyada Öğretmenlik'' konularına değindi. Son olarak, Coşkun Koleji İlköğretim PDR zümre başkanı Oya Durak, ?'Okul Öncesi Dönemde ZEP Uygulamaları ve Özel Eğitimi'' konusunda bilgiler verdi.

Programda, "Bazıları öğretmenlik yapar, bazıları öğretmen olur." diyen Talim Terbiye Kurulu Eski Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: "Böyle bir sistem, 4+4+4 çok iyi olmasına rağmen şimdi kuşkuyla bakılıyor. 4+4+4 sisteminin mahzurları konuşularak çok vakit kaybediliyor. Eğitim dışındaki insanlar eğitimle alakalı konuşuyor. Biz, bir sistemin içindeysek sistemin bütün durumlarını görmek durumundayız. Çünkü, çocuk bir bütün. Okul öncesi eğitmenleri ilkokulla ilgilidir. 4+4+4'le bu mümkün olmuştur. Daha önemli olmuştur. Okul öncesi eğitimi pedagojik telkinle rayına oturacak. Bu güzel değişikliklere bakınca geleceğe dair ümidim artıyor. Öğretmenlerin kendilerini öğretmen olarak göstermeleri gereken bir durum var karşımızda. Öğretmen çağa göre hareket etmeli, farklılıkları görmelidir. Öğretmenlik, öğretmenlerin bu mesleğe kendilerini gönülden vermeleri ve üretmeleriyle alakalı bir şey."

Coşkun Kolejinin organize ettiği sempozyuma katılan öğretmenlere program sonunda katılım sertifikaları verildi ve okul öncesi eğitimiyle ilgili yazılmış kitaplar hediye edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber