Edremit'te Dünya Barış Günü kutlandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edremit ilçe teşkilatı ve kadın kolları bir araya gelerek ?1 Eylül Dünya Barış Günü?nü kutladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 18:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edremit Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasına CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıldırım, CHP Edremit Kadın Kolları Filiz Temiz ve partililer katıldı. Basın açıklaması öncesi kadın kolları yanlarında getirdikleri kırmızı karanfilleri vatandaşlara dağıttı.

Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıldırım burada yaptığı konuşmada, 1939 yılında Nazi Almanyasının Polonya?ya saldırdığı günün 1 Eylül Dünya Barış Konseyi'nin çağrısıyla Dünya Barış Günü olarak kutlandığını söyledi.

Yıldırım'ın konuşmasından sonra CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş'de dünyanın 80 yıldır bugünkü gibi savaş ve istikrarsızlık tehdidi altına girdiğini belirterek şunları söyledi: "Dünyadaki bu dengesizlik gelişmiş ülkelerin küresel hesapları olarak bölgemize de yansımaktadır. İşte komşularımız uzun yıllardır kan gölü içindedir. Her ne gerekçe ile olursa olsun iç savaşlara yol açarak, çözüm aramak, savaştan medet ummak savunulamaz. Bu durum bugünkü ulaşılan dünya medeniyetine yakışmamaktadır.?

Daha sonra partililer ellerindeki karanfilleri Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk heykeline bıraktı. Program '10. Yıl Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber