Ekmek parası için yıktığı gecekondudaki göçükte can verdi

Ankara'nın Altındağ ilçesinde bir gecekondu göçük meydana geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 21:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ekin Mahallesi 1600. Sokak'taki göçükte Mustafa Kadir Türker isimli vatandaş hayatını kaybetti. Türker'in ablasına ait olan gecekondunun yıkımını yaparak hafriyattan çıkacak demirleri satmak için çalıştığı öğrenildi. İnşaat işçisi olduğu öğrenilen ve oturduğu mahallede yıkım işleri yapan Türker'in emekli olduğu ve 700 lira emekli maaşı aldığı belirtildi.

Edinilen bilgiye göre olay şöyle gerçekleşti: Mustafa Kadir Türker, sabah saatlerinde ablasına ait gecekondunun müteahhide kat karşılığı verilmesinin ardından gecekonduyu yıkmak için olay yerine geldi. Maddi durumu iyi olmadığı öğrenilen Türker, gecekonduyu tek başına yıkmaya başladı. Duvarlardan birini yıkmaya çalışan Türker, iki duvar arasında kaldı. 'İmdat' seslerini duyan komşuları itfaiye ve ambulansı aradı.

Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ve sağlık ekipleri Türker'i yoğun bir çalışma sonrası duvarların arasında çıkardı. Türker'in boynunda kırık olduğu ve iç kanama geçirdiği tespit edildi. Sağlık görevlilerinin yaklaşık 15 dakika kalp masajı yaptığı Türker kurtarılamadı.

Türker'in komşusu Erkam Özer, "Kendisi sabah saatlerince gecekonduyu yıkmaya başlamış. Öğle yemeğini yedikten sonra balyozla tekrar duvarı kırmaya çalışırken üsteki duvarın üzerine yıkılmasıyla iki duvarın arasında kalmış. 'İmdat' diye bağırmaya başladıktan sonra polis ve itfaiyeye haber verdik. Kısa sürede geldiler. Çıkardılar ancak kurtarılamadı. Kendisi yıkım işleri yapıyordu. Gecekonduyu müteahhide vermişler, yıkıp demirlerini satacaktı."diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber