Genelkurmay'a en çok iş soruluyor

Haber Giriş : 28 Ağustos 2005 19:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığı Bilgi Edinme Birimi verileri, vatandaşların en fazla Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde "çalışma olanaklarını" merak ettiğini ortaya koydu.

Türkiye'deki son yıllarda büyük artış gösteren işsizlik rakamları, Genelkurmay Başkanlığı Bilgi Edinme Birimi verilerine de yansıdı. Birime başvuran vatandaşlar, çoğunlukla, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesindeki çalışma koşullarını merak ediyor.

TSK'yı "sağlam bir iş kaynağı" olarak gören vatandaşlar, memur ve işçi olarak çalışma koşullarının yanı sıra, sözleşmeli subay/astsubay ve uzman çavuş alımlarına ilişkin sıkça sorular yöneltiyorlar.

Genelkurmay Başkanlığı Bilgi Edinme Birimi'ne sıklıkla yöneltilen soruların bazıları şöyle: "Silahlı Kuvvetler'de personel temini hangi makamlarca yapılmaktadır? Dış kaynaktan muvazzaf veya sözleşmeli subay/astsubay olarak görev almak için gerekli koşullar nelerdir? Askeri okullarda öğretmen olmak için gerekli koşullar nelerdir? TSK kurumlarında memur/işçi olarak çalışmak için gerekli koşullar nelerdir? Yüksekokul mezunlarının astsubay olarak TSK mensubu olmaları için yapılması gerekenler nelerdir? Harp Okulları ile Meslek Yüksek Okullarına giriş koşulları nelerdir?"

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber