İş Kurumu, 1020 işsiz genci ?bilişimci' yapacak

Haber Giriş : 29 Ağustos 2005 06:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye İş Kurumu (İş Kur), ?Bilişim Çırakları Projesi' ile bin 20 genci iş sahibi yapacak. Genel Müdür Namık Ata, söz konusu proje ile işsizlikle mücadele kapsamında, iş piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün yetiştirilmesine katkıda bulunacaklarını söyledi.

Önümüzdeki günlerde başlayacak olan proje kapsamında, ihracatçı ve potansiyel ihracatçı firmaların bilgi teknolojileri konusunda ihtiyaç duyduğu ara eleman boşluğu bu şekilde doldurulacak.

Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi işbirliği ile gerçekleştirilen proje; İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara, Kocaeli, Manisa, Denizli, Sakarya, Gaziantep, Adana, Mersin, Konya, Kayseri ve Trabzon'da başlayacak. Kursiyerlere, temel İngilizce, temel bilişim, sistem, muhasebe, dış ticaret ve dış ticaret portalları eğitimleri verilecek. Eğitimini tamamlayan kişilerin tümü, KOSGEB tarafından belirlenecek ihracat potansiyeli olan KOBİ'lerde istihdam edilecek. İstihdam edecek KOBİ'ler 6 ay boyunca aylık brüt asgari ücret tutarı kadar desteklenecek. Lise veya meslek lisesi mezunu olup İş Kur il müdürlüklerinde işsiz ibaresiyle kaydı olanlardan; ihale sonucu belirlenecek yüklenici tarafından yapılacak sınav sonucu seçilen kişilere bu eğitimler verilecek. Katılımcıların her türlü eğitim masrafları ile günlük harçlıkları, konaklama, iaşe, ulaşım ve benzeri giderleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürlüğü tarafından karşılanacak.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber