İzmir'de 9 Eylül bayram havasında geçecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 9 Eylül İzmir'in işgalden kurtuluşunun 90. yıl dönümünü birbirinden renkli etkinliklerle kutlayacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2012 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Basmane'den başlayacak Zafer Yürüyüşü'ne tüm İzmirlileri davet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "9 Eylül'ün ne anlama geldiğini tüm dünya alem İzmir'den görsün. Türk milletinin bölünmez bütünlüğünü İzmir'den bir kez yüksek sesle daha bağıralım, haykıralım." dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanması anlamına gelen İzmir'in kurtuluşunu, 90. yılında büyük bir coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor. İzmirliler, bu özel günü 5-9 Eylül 2012 tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi'nin etkinlikleriyle İzmir'e yakışan bir şekilde kutlayacak. Zafer yürüyüşü, yol koşusu, Basın Müzesi açılışı, fotoğraf sergisi, söyleşi, panel, Türk yıldızları ve solo akrobasi gösterileri, fener alayı ve Zerrin Özer konseri gibi etkinlikler, kutlama programına renk katacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 9 Eylül Pazar sabahı gerçekleştirilecek 'Zafer Yürüyüşü'ne tüm İzmirlileri davet etti.

9 Eylül Pazar günü program, saat 09.00'da '90.Yıl Yol Koşusu' ile start alacak. İnciraltı Dokuz Eylül Su Ürünleri Enstitüsü önünden başlayacak olan 10 kilometrelik koşu, Cumhuriyet Meydanı'nda son bulacak. Koşuya 18 yaş ve üstü, kulüp ve ferdi lisanslı sporcular katılabilecek. Etkinlikler çerçevesinde saat 09.30'a ise tüm İzmirlilerin katılımıyla "90.Yıl Zafer Yürüyüşü' gerçekleşecek. Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde Basmane Karakolu önünden başlayacak yürüyüş, Anafartalar Caddesi ve İkiçeşmelik Caddesi'ni takiben Cumhuriyet Meydanı'nda bitecek. Sporcular ve vatandaşların Cumhuriyet Meydanı'ndaki buluşmasının ardından, saat 10.30'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla resmi tören yapılacak. Törenin ardından katılımcılar, saat 11.30'da Vasıf Çınar Meydanı'ndaki 'Bir Destandır 9 Eylül' adlı fotoğraf sergisinin açılışına katılacak. Sergide, İzmir'in işgali ve kurtuluşu orijinal resimlerle 66 pano halinde anlatılacak.

ÖNCE FENER ALAYI SONRA KONSER

Saat 18.00'de Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleşecek 'Türk Yıldızları ve Solo Trük Akrobasi Gösterileri' kutlamalara ayrı bir renk katacak. Kutlamalar çerçevesinde ayrıca, tüm İzmirli bisikletseverlerin katılabileceği '9 Eylül Bisiklet Turu' düzenlenecek. Saat 18.00'de Konak Saat Kulesi önünden start alacak bisiklet tutkunları, turu Tarihi Havagazı Fabrikası'nda noktalayacak. Saat 20.30'daki Fener Alayı, bu yıl da Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayarak Gündoğdu Meydanı'nda sonlanacak. Kutlamaların son programı ise Zerrin Özer, saat 21.00'da Gündoğdu Meydanı'nda konser verecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber