Üniversiteli gençler yaralı baykuşa sahip çıktı

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde buldukları yaralı baykuşa yardım eli uzatan üniversiteli gençler, uzun süre baktıkları kuşu çevrecilere teslim etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2012 14:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kıbrıs'taki bir üniversitede mimarlık okuyan Tuğçe Çetin ve Gözde Dağdemir, Kuşadası'nda bulunan yazlıklarına giderken yaralı baykuş buldu. Bu yılın yavrularından olan yaralı baykuşu uzun süre evlerinde bakan ikili, daha sonra Kuşadası Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği ile temasa geçti.

Üniversiteli gençlerden Gözde Dağdemir, ?Herkes baykuşun uğursuzluğuna inanır; ancak ben tam tersini düşünüyorum. Hayatta en çok sevdiğim kuş türü baykuştur. Arkadaşım Tuğçe'nin baykuş figürlü bir bileklik hediye ettiği gün karşımıza yaralı baykuş çıktı.? dedi.

EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü ise ?Uğursuz bir kuş türü olarak bilinen baykuşların insanlara hiçbir zararı yoktur. Bol miktarda zararlı kemirgen, tarla faresi, böcek, kurbağa, kertenkele ve küçük kuş yiyerek doğadaki ekolojik dengeye yarar sağlar. Bu tür yırtıcı kuşlar, bulunmuş oldukları bölgelerde çiftçinin hem ürününe, hem doğaya, hem de ilaçlama nedeniyle ekonomisine büyük zarar veren farelerin kontrol altına alınmasını sağlar. Alaca baykuşlar başta fare olmak üzere bu tür zararlı canlıları yok ettiğinden mutlaka korunmaları gerekir. Üniversiteli arkadaşlarımız büyük duyarlılık göstermişler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Alaca baykuşun tedavisi yapılacak ve iyileştikten sonra tekrar doğal yaşam alanına bırakılacaktır.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber