Mersin Otogarı'ndaki çöp yığınları ürkütüyor

Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin 5 gündür temizlenmemesi nedeniyle otogarın içi çöp yığınları ile doldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2012 14:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Otogardaki çöp yığınları nedeniyle mağdur olduklarını belirten esnaflar ise soruna çözüm bulunmaması tepki gösteriyor.

Terminalin temizlik işini yapan 12 işçi, Büyükşehir Belediyesi'nin şirketi olan İmar- İnşaat Ltd. Şti'nin temizlik işini taşeron firmaya vermesi nedeniyle 26 Ağustos'ta işten çıkarıldı. Mevcut işçilerin işten çıkarılması ihaleyi alan taşeron firma işçilerinin de temizlik işlerine başlamaması nedeniyle Mersin Otogarı'nda ise 5 gündük temizlik yapılmaması nedeniyle ortalık çöp yığınları ile doldu. Bazı yazıhane işleticileri temizliği kendileri yaptırmaya çalışırken kimileri ise çareyi çöpleri yakmakta buldu. Ancak düzenli toplanmayan ve zaman zaman esen rüzgarla dağılan çöpler, Mersin Otogarı'ndaki esnaf ve yolcuların tepkisini çekiyor.

Otobüsçülük yaptığını belirten Davut Kardeşoğlu, 2001 yılından beri Mersin Otogarı'nın gerek güvenlik gerek çöple ilgili sorunlarına bir türlü çözüm bulunamadığını belirtiyor. Otogardan her çıkışta 17 TL para verdikleri halde doğru dürüst bir hizmet alamadıklarından yakınan Kardeşoğlu, çöplerin Ramazan Bayramı'ndan toplanmadığını iddia etti.

?2013 Akdeniz Oyunları?na hazırlanan Mersin Otogarı'nın durumu içler acısı" diyen Kardeşoğlu, ?Otogarda çöp yığınları nedeniyle dışarıdan gelen insanlara rezil oluyoruz. Otogarı gören insanlar Mersin her tarafının bu şekilde olduğunu sanıyor. Ayrıca güvenlik otogarımızın güvenlik sorunu da var. At arabacılar seyyar satıcılar rahatlıkla girip çıkabiliyor.? şeklinde konuştu.

Antalya'dan Mersin'e geldiğini belirten Murat Aydın isimli bir yolcu ise Mersinli olarak otogarın içler acısı durumunu görünce üzüldüğünü dile getirdi. Aydın, çöp sorununa yetkililerin en kısa sürede çözüm bulmasını istedi.

Öte yandan çöplerin fotoğrafının çekilmesinin ve esnaflarla görüşülmesinin hemen ardından bir görevlinin temizlik yapmaya başlaması dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber