Kur'an'a gönül veren mahalleli camiye sığmadı

Yakutiye İlçe Müftülüğü'ne bağlı Aşağı Sanayi Yeni Camii Kız Kur'an Kursu'nu başarıyla tamamlayanlar için tören düzenlendi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2012 14:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kadın, kız ve çocuk kursiyerlere plaket verildi. Dereceye girenler ise altın ve para ile ödüllendirildi. Programı izlemeye gelenler camiyi hınca hınç doldurdu.

Aşağı Sanayi Yeni Camii'nde düzenlenen programın açılışı Abdulkadir Şehitoğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Erzurum İl Müftüsü Yakup Arslan ise bir konuşma yaparak Kur'an'ın önemini anlattı. Kur'an'ın hidayete ulaşmada bir rehber odluğunu ifade eden Arslan, ?Allah bize Kur'an'ı hakkıyla öğrenmeyi, okumayı, anlayıp hayatımıza tatbik etmeyi nasip etsin.? dedi.

Yakutiye İlçe Müftüsü İhsan İlhan, programı düzenleyenlere teşekkür etti. İlhan, uzun süre Sanayi Mahallesi ve çevresine hizmet verecek bir Kur'an kursu için çalıştıklarını belirterek, ?En sonunda Aşağı Sanayii Yeni Camii'nde kurs için kullanılabilecek bir mekân bulduk. Burada kurs veremeye başladığımızda vatandaşın büyük ilgisi oldu. Bugüne kadar her yaştan yüzlerce kişi Kur'an okumayı öğrendi.? diye konuştu. Kurs hocası Elif Söğütlü'nün üstün çaba göstererek her yaştan insanı kursa çekmeyi başardığını söyleyen İlhan, şöyle devam etti: ?Çocuklarımıza Allah'ı öğretmemiz lazım. Konuşmaya başlayan çocuklarımız Kur'an'la tanışmalı.?

Konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim öğrenenlere sertifika ve ödülleri verildi. İlahi grubunun dinletisinden sonra mevlit okundu, salâvatlar getirildi. Camiye gelen kadınlar, duadan sonra sakal-ı şerifi ziyaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber