Belediye hizmet binasında köy okulları ve köylü çocukları konu alan sergi açıldı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, belediye yeni hizmet binası bir fotoğraf sergisine daha ev sahipliği yapıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2012 15:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye önünde açılan ve Burhaniye'nin köy okulları ile köy çocuklarını konu alan fotoğraf sergisi, 15 gün belediye önünde sergilenecek.

?Umuda Tanıklık? ismini taşıyan proje, Burhaniye köylerinde ki, kırsal kültürün taşıyıcısı olan gençlerin, kentli gençlerle tanışıp yakınlaşması ve sosyal sorumluluk bilinci temelinde ortaklaşa bir çaba içerisinde olmalarını amaçlıyor. 40 adet fotoğrafın görücüye çıktığı serginin çalışmaları, 2010 yılında başladı.

Türkiye'de ilköğretim düzeyindeki okullar içerisinde çeşitli çağdaş olanaklardan en yoksun olanların köy okulları olduğunu belirten fotoğrafçılar Ender Kurt ve Ertaç Er, ?Bu durum köy okullarında okuyanların yaşamlarını ileri yıllarında ve özellikle kırsaldan kentlere göç ettiklerinde çeşitli uyum sorunları yaşamalarına neden olmaktadır. Bu sosyal ve kültürel uyumsuzluk onların istihdamı ve ekonomik yönden kendilerini geliştirmelerini zorlaştırıcı olumsuz bir etkendir. Ayrıca söz konusu bu insanların suç işlemeleri veya suça eğilimli olmalarına da neden olabilmektedir. Bu gerçekten yola çıkarak Burhaniye'nin köy okullarını ve köy çocuklarını fotoğraf sanatından yararlanarak umuda tanıklık yapmak ve onların aydınlık bir geleceğe hazırlanmalarına katkıda bulunmak için çalışmalarımıza devam etmekteyiz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber