Bitlis'te sele kapılan 70 koyun telef oldu

Bitlis ve ilçelerinde bugün sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağış sebebiyle oluşan sele kapılan 70 koyun telef oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2012 18:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bitlis merkeze bağlı Tahtalı köyünde 10, Koruk köyünde 30, Güroymak ilçesine bağlı Oduncular köyünde 30 koyun telef oldu. Bitlis İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Korkmaz, hayvanların telef olduğu bölgelere hasar tespit çalışması için ekip gönderdiklerini söyledi.

?TOKİ KONUTLARININ İLK KATLARI SEL SULARIYLA DOLDU?

Bitlis Üçyol mevkiinde bulunan TOKİ konutlarının bodrum ve ilk katları sel sularıyla doldu. Vatandaşlar ve yetkililer sel sularının tahliyesi için çalışma başlattı. İçerisi su dolan evlerdeki birçok eşya kullanılamaz hale geldi. TOKİ bölgesinde bulunan bazı araçların camı ceviz büyüklüğündeki dolu sebebiyle kırıldı, kaportalarında maddi hasar meydana geldi.

?GÜROYMAK'TA EVLERİ SU BASTI, EKİLİ ARAZİLER ZARAR GÖRDÜ?

Bitlis'teki dolu ve sel sularından Güroymak ilçesi de nasibini aldı. İlçe merkezindeki Orlu Mahallesi'nde yoğun dolu yağışı ve akabinde oluşan sel suları sebebiyle 10 ev hasar gördü, 15 haneye ait yaklaşık 300 dönümlük ekili arazi sulara gömüldü.

Sele hazırlıksız yakalandıklarını belirten Naif Tarhan isimli vatandaş, ?Mahallemizdeki ekili alanlar sular altında kaldı. Mağdur olduk. Sadece şahsıma ait 5 bin TL'lik maddi zararım var. Mahallemizde 10 ev de hasar gördü. Yaklaşık 300 dönümlük ekili alan sular altında, ne yapacağımızı bilmiyoruz.? dedi.

?SEL SULARI KÖPRÜYÜ YUTTU?

Güroymak ilçesine bağlı Gölbaşı beldesinin yolunda sel suları sebebiyle hasar meydana geldi. Nemrut Dağı eteklerinden gelen sel suları, çöplük mevkiindeki köprüyü yıktı. Beldeye ulaşım Budaklı köyü tarafında bulunan toprak yoldan sağlanıyor.

?TATVAN'DA MADDİ HASAR VAR?

Tatvan'da etkili olan dolu ve sağanak yağış su baskınları meydana getirdi. Çekmece köyünden geçen dere yatağı taştı. Taşkın sebebiyle Karşıyaka, Esentepe, Bahçelievler, Şirinevler, Kültür, Kale ve Sahil mahalleleri ile Cumhuriyet ve Göl Caddesi'ni su bastı. Bir çok ev su içinde kaldı, yollar ve bahçeler tahrip oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber