Okul binasının Emniyet'e verildiği iddiası TOKİ sakinlerini yola döktü

Şırnak'taki TOKİ konutları içerisinde yeralan okul binasının geçici bir süreliğine Emniyet Müdürlüğü'ne tahsis edildiği söylentileri, TOKİ konutlarında oturan ev sahiplerini yola döktü.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Eylül 2012 20:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak-Cizre karayolunu trafiğe kapatan vatandaşlar, okul binasının okul kalmasını istedi. TOKİ İlköğretim Okulun'un geçici bir süreliğine Emniyet Müdürlüğü'ne tahsis edildiği yönünüdeki söyletilerine, TOKİ evlerinde yaşayan yaklaşık 200 kişi Şırnak-Cizre Karayollunu trafiğe kapatarak tepki gösterdiler. Asker, emniyet ve üniversite personellerinin çoğunluklu olarak kaldığı 820 konutta, Şırnak-Cizre karayolunu yaklaşık 40 dakika trafiğe kapatan TOKİ sakinleri, sık sık "Vali Buraya", "Başbakan Duy Sesimizi", "Okul Bizim Hakkımız Söke Söke Alırız" sloganları attı.

TOKİ ilköğretim okulun önünde bir araya gelen TOKİ sakinleri, anayola doğru yürüyüşe geçerek yollu trafiğe kapatmak istedi. Polislerin engellemesine rağmen grup, çift şeritli Şırnak-Cizre karayollunu trafiğe kapatarak yaklaşık 40 dakika yolda oturma eylemi yaptı.

Okulun geçici süre ile Emniyet Müdürlüğü'ne tahsis edilmesini protesto eden grup, "Emniyet Hakkımızı Alma", "Tayip Amca Duy Sesimizi", "Sevgili Amir Amca Lütfen Okulumu Elimden Alma", "Okul Polisin Değil Çocuğun Hakkıdır", "Emniyet Yol Ver Bize Bizde Okuyalım", "Okul En Doğal Hakkım Hakkımı Elimden Alma", "Baba Beni Okula Gönderdin, Ama Emniyet Okulumu Aldı", "Okumak Cahillik Değil Ama Yaptıklarınız Cahilliktir", "Polis Amcalar Bizim Günahımız Ne Bizi Tehlikeye Atıyorsunuz" yazılı dövizler taşıdı.

Yaklaşık 40 dakika devam eden protesto eylemi, Emniyet Müdürlüğü yetkilileri devreye girmesiyle sona erdi ve kalabalık grup sessizce dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber