Kırıkkale' de emekliler sandık başına gitti

Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanlığı'nın 20. Olağan Genel Kurulu Kızılkanat Düğün Salonu'nda geniş katılımla gerçekleştirildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Eylül 2012 20:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kongreye tek aday olarak giren mevcut Başkan Basri Keskin yeniden seçilerek güvenoyu aldı. Kızılkanat Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen 20. Olağan Kurula Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, Genel başkan yardımcısı Recep Orhan, Eğitim Teşkilat Sekreteri Enver Ağcakale, Eskişehir Şube Başkanı Arif Duru, Sincan Şube Başkanı Talip Hakverdi, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Chp İl Başkanı Ziya Kavlak, sendika yöneticiler, siyasiler ve çok sayıda emekli vatandaş katıldı. Genel Kurula katılanlara teşekkür eden Kırıkkale Şube Başkanı Basri Keskin açılış konuşmalarında emeklilerin sorunlarından bahsetti. İktidarında muhalefetinde seçmen tarafından var edildiğine dikkat çeken Keskin, bu nedenle mutlak suretle taleplerin yerine getirilmesi gerektiğini vurguladı. Ramazan ve Kurban Bayramlarında emeklilere ikramiye ödenmesini isteyen Keskin ayrıca destek priminin kaldırılmasını talep etti.

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, siyasi görüşü ne olursa olsun herkesin sorunların çözümü noktasına aynı noktada buluşması gerektiğini ifade ederek, "Bu genel kurula katılmaktan her zaman onur duydum. Siyasi yaklaşımlarımız farklı olsa da medeni bir çizgide sorunlara çözüm üretmek zorundayız. Kırıkkale'miz gelişmişlik kriterlerine göre çok iyi bir yerdeö dedi.CHP İl Başkanı Ziya Kavlak ise, "Emeklilerimizin onurlarını koruyacak insanca yaşayacakları düzeyde bir gelir sağlanmalı ve bütün emeklilerimizin maaşları yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmalıdır. Emeklilerin beklediği intibak yasası çıkarılarak emekli aylıkları arasındaki uçurum ortadan kaldırılmalıdır. Emekli aylıklarına milli gelir artışından pay verilmelidir. Çalışan emeklilerimizin aylıklarından kesilen Sosyal Güvenlik Destek Primi kesinlikle kaldırılmalıdır. Emeklilerimizin bakmakla yükümlü olduğu evlenmemiş kız çocukları, eskiden olduğu gibi ölünceye kadar anne ve babasının sosyal güvencesi altında olmalıdır. Bakıma muhtaç olan yaşlılarımıza, emeklilerimize sahip çıkılmalıdırö ifadelerinde bulundu.

Türkiye Emekliler Genel Başkan Kazım Ergün, emeklilerin sorunlarını masaya yatırdığı konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmalarına terörü lanetleyerek başlayan Ergün, Türkiye'nin 30 yıldır terörün içinde olduğunu ifade ederek, "5 milyar dolar terör yüzünden harcandı. Pırıl pırıl evlatlarımız şahadet şerbetini içerek toprak altında yatıyor. Keşke bu paralar milletimizin huzuru için harcansaydı. Vatan için can veren evlatlarımızın ruhları şad olsun" dedi.

Konuşmalarının devamında işçi emeklilerine üvey evlat muamelesi yapıldığına dikkat çeken Ergün, memur emeklilerine tanınan sendikal hakların işçi emeklilerine verilmediğini, bu nedenle de toplu sözleşme gibi olanaklardan yararlanamadıklarını belirtti. 57. hükümet döneminde İmf'nin isteği üzerine emekli maaşlarının yıllık enflasyon oranlarına endekslendiğini hatırlatan Ergün, bu durumunun hazine kasasına 2 milyar dolar getirisi olduğunu söyledi. Ergün, "2 milyar dolar katkı sağladık diye Sıhhiye'ye pankart astılar. O paraları emeklinin cebinden aldınız. Hakkımız haram olsun. Bu İmf milletin başına belaydı. Bizi bu beladan kurtardığı için Başbakanı yürekten kutluyorum" dedi. Genel Başkan Ergün konuşmalarının devamında ilaç ve muayene katkı paylarının kalkmasını ve emeklilerinde bankalardan promosyon alabilmesini talep etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber