Keşan'ın simgesi, törenle açıldı

Edirne'nin Keşan ilçesinde Yap İşlet Devret Modeli ile Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde Genel Cerrah Uzmanı olarak görev yapan Doç Dr. Kağan Zengin tarafından yapılan Değirmentepe Sosyal Tesisleri'nin resmi açılışı görkemli bir törenle gerçekleştirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2012 21:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Keşan Belediyesi tarafından Orman Fidanlığı'nın üstünde bulunan alan, yap işlet devret modeli ile ihale usulü, Su-Ka İnşaat isimli firmaya verilmişti.

Açılışa, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya, Ak Parti İlçe Başkanı Hakan Çevikel, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, belediye meclisi üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta ayrıca, Atv'de yayımlanan Çocuklar Duymasın dizisinin sevimli karakteri Çaycı Hüseyin lakaplı Alparslan Özmol da yer aldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Değirmentepe Sahibi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrah Anabilim Dalı üyesi Doç. Dr. Kağan Zengin, yapılan tesisin Keşan'a ait olduğunu belirterek, "Tüm Keşan'a verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederken, bu törene katılan herkese hoş geldiniz diyorum. Bu tesisi Keşan'a kazandırmaya çalıştık. Ama bunda benim kadar bir çok kişinin emeği var. Özellikle Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan'a çok teşekkür ediyorum. Bu tesis benim değil, tüm Keşanlılarındır. Bu tesis Keşan'la birlikte büyüyecektir. Sadece Keşan'a değil, tüm bölgeye hitap edecek bir tesisi hayata geçirmekten dolayı çok mutluyum. Hayırlı olsun."dedi.

Törende konuşan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ise, Keşan'da yıllar önce çok sayıda olan ancak gelişen teknoloji ve büyüyen şehir ile birlikte yok olan yel değirmenelerinin Keşan'ın simgesi olduğunu, ancak bu güne kadar bu simgeyi yaşatacak hiçbir çalışma yapılmadığını söyledi.

Yaklaşık 2 yıl önce geçtiğimiz yıl vefat eden Belediye Meclisi Üyesi İsmail Eker ve İş adamı Saadettin Tarhan ile birlikte eski adıyla aşıklar tepesi olan Değirmentepe'nin bulunduğu tepeye çıktığını belirten Özcan, tepenin bölgeye en hakim yer olduğunu, Malkara'dan, Edirne'den Çanakkale'den ve Yunanistan'dan Keşan'a geliş noktasında, en hakim noktanın burasının olduğunu söyledi.

Daha sonra rüyasında burada yapılacak bir değirmen simgesini gördüğünü vurgulayan Mehmet

Özcan, tesisin proje asamasına kadar gelişini şöyle açıkladı: "Rahmetli meclis üyemiz İsmail Eker ve işadamı Saadetin Tarhan, beni bu tepeye çıkardılar. Burası çok bakımsız ve kötü bir haldeydi. Saadettin Tarhan sponsorluk yaparak, burasının temizliğini yaptı. Bu tepeye çıktığımda, şu anki gördüğüm şeylerin rüyasını gördüm. Sürekli geldim gittim ve buranın yasal prosedürlerini araştırdım. Burasının havan projesini hazırlattık. Çok ta hoşuma gitti. Rüyalarımın %90'ını kağıda çizmişlerdi. 2 sene önce belediyemize gelen bir müfettiş vardı. Nasıl yapacağımı düşünürken işin içinden çıkamadım. Kendisine danıştım. O da bana 'Aç Belediye Kanunu'nun 18. maddesinin h bendine bak.' dedi.

Belediye Meclisi 30 yıla ihale yapabilir deniyordu. Hemen yetkililerimizi çağırdık ve ihale sistemini hazırlattık ve geçtiğimiz yıl mayıs sonlarında temelini attık. Bu sene de Ağustos'un sonunda burada bu işletmeyi hayata geçirdik. Keşan'ın geçmişten kalan değirmenleri meşhurdur. İnşallah bu tesiste Keşan'ın simgesi olacaktır. Burayı açanın da benim meslektaşım olması, bana daha çok gurur veriyor." dedi.

Tören'de daha sonra Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı'da bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından ise tesisin açılışı gerçekleştirildi. Tesisin açılış kurdelesini, Keşan Kaymakamı Dınkırcı, Belediye Başkanı Özcan, Malkara Belediye Başkanı Kaya ile tesisin sahibi Kağan Zengin ve törene katılan konuklar gerçekleştirdi.

Açılışın ardından ise Kağan Zengin tarafından, konuklara tesisler gezdirildi. Açılış töreni, akşamda düzenlenen konserle devam etti. Konserde, Popstar Firdevs, Değirmentepe'nin açılışına katılan konuklara ve Keşanlılara güzel dakikalar yaşatırken, Atv'de yayınlanan Çocuklar Duymasın isimli dizinin sevimli karakteri Çaycı Hüseyin lakaplı Alparslan Özmol ise şiirler okuyarak, konuklara güzel dakikalar yaşattı. Konser, gecenin geç saatlerine kadar neşe içinde devam ederken, çalınan oyun havalarında ise Özmol'un konukları eğlendirmek için elinden geleni yaptığı gözlendi.

Değirmentepe Sosyal Tesisleri'nde 2 katlı restaurant bölümü, bar ve cafe, teras, bahçe, piknik ve yürüyüş alanları, kır düğün salonu, Değirmen Kulesi ve seyir terası ile hayvanat bahçesi ve çocuk oyun parkı bulunuyor.

Tesisin toplam maliyetinin ise 3 milyon TL civarında olduğu ifade ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber