Edremit'te sazlık yangını evleri tehdit ediyor

Balıkesir'in Edremit ilçesi Zeytinli beldesi Dalyan mevkiinde, henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı sazlık alanda yangın çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2012 21:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alevler rüzgarın etkisiyle büyünce yangın yerleşim yerlerine kadar geldi. Alevleri karşısında gören vatandaşlar kendilerini sokağa attılar. Yangına çok sayıda itfaiye ve iş makinesi müdahale ediyor.

Dalyan mevkiindeki yerleşim yerlerine çok yakın mevkideki sazlık alanda çıkan yangını vatandaşlar korku içinde seyretti. Bazı vatandaşlar, "Her sene burası yanıyor. Belediye bu sazlıkları bir an önce ıslah etmeli, aksi takdirde bir gün birimizin evleri yanacak, kül olacak." derken, bazı vatandaşlar da yangının sabotaj olma ihtimali üzerinde durdu.

Yangına Zeytinli, Kadıköy, Akçay beldeleri yanı sıra Edremit ve Burhaniye ilçe belediyelerinin itfaiyeleri müdahale etti. Rüzgarın da etkisiyle alevler büyüyerek evlere kadar geldi. Alevlerden kaçan bazı hayvanları basın mensupları kurtardı.

Yangın yerine gelen Edremit Kaymakamı Osman Tunç yetkililerden bilgi aldı. Tunç, "Yangınla ilgili net bir bilgi yok. Bir noktadan fazla yerde çıkması kasıtlı olabilme ihtimalini düşündürüyor ama net bir şey söylemek için çok erken, havadan bir müdahale yapamadık. Çünkü Balıkesir Dursunbey tarafından ciddi büyük bir yangın var. Bizim bu sazlık alanda bu sene dördüncü yangın. Daha önceki yangınlarda havadan müdahalelerde daha fazla gecikmeden söndürebilmiştik. Ama şimdi havadan müdahale yapamadığımız için yangın biraz uzuyor. Sazlık alan içine itfaiyenin araçlarının girmesi mümkün olmuyor. Şu ana kadar herhangi bir konuta zarar gelmedi. Ama arıtma bölümüne yakın bir noktada yangın devam ediyor." dedi.

Yetkililer, yoldan geçen bazı vatandaşların attıkları şişe ve cam kırıklarının ya da sigara izmaritlerinin bu tip yangınlara neden olduğunu belirterek, vatandaşların daha duyarlı olmalarını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber