Artvin şehir içi yolunda asfaltlama çalışması

Artvin Beton Köprü ile Çarşı Mahallesi arasındaki yaklaşık 4 kilometrelik yolda iyileştirme ve sıcak asfaltlama çalışmalarına başlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2012 21:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Artvin Valisi Necmettin Kalkan'ın girişimleri ve Karayolları Genel Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeler sonucu il merkezine kadar yapılması planlanan yolun 1 kilometrelik kısmının tamamlandığı belirtildi.

Kalan 3 kilometrelik kısmın ise aralıksız olarak sürdürülecek çalışmalarla 10 günde tamamlanarak sürücülerin hizmetine sunulacağı ifade edilen açıklamada, Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü'nce 2011 yılında ihalesi gerçekleştirilen ve geçtiğimiz aylarda Artvin-Borçka karayolunun Artvin şehir merkezine kadar olan 32 kilometrelik kısmında iyileştirme ve sıcak asfaltlama çalışmalarının ise aralıksız devam ettiği kaydedildi.

Söz konusu yolun Borçka'dan Artvin'e doğru olan bölümünde 8 bin 500 metrelik kısmın iyileştirilme ve sıcak asfaltma çalışmalarının tamamlandığı belirtilen açıklamada, yolun tamamının sıcak asfaltlama ve iyileştirme çalışmalarının ise yıl sonuna kadar bitirilmesinin planlandığı ifade edildi.

Açıklamada, ihale bedeli 11 milyon lira olan yolda, şu ana kadar yapılan çalışmalarda 3 milyon 500 bin lira harcandığı bildirildi.

Muhabir: Bayram Sarayoğlu

Yayıncı: Asena Akçay

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber