Sivas Kongresi'nin 93. yıl dönümü

Sivas Kongresi'nin 93. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Sivas'a gelişi, temsili olarak canlandırıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2012 22:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas-Erzincan kara yolu güzergahından Ak-Su Parkı önüne gelen temsili Atatürk ve silah arkadaşları, Vali Zübeyir Kemelek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, İl Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan ve Sivaslılar tarafından karşılandı. Ak-Su Parkı önünde araçtan inen Atatürk'ü canlandıran oyuncu Mehmet Orhun Gülşen, Vali Kemelek'e, "Haydi Valim, gidelim ve hep beraber kongremizi açalım" dedi.

Atatürk Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na kadar devam eden yürüyüş sırasında Atatürk'ü canlandıran oyuncu Gülşen, o döneme ait bir araca binerek yol boyunca Sivaslılara el sallayıp, selam verdi. Yürüyüş sırasında birçok Sivaslı da sevgi gösterisinde bulundu.

Yürüyüş, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi önünde son buldu. Kongre binası önünde araçtan inen temsili Atatürk, Kongre binası balkonunda il protokolü ile halkı selamladı. Temsili Atatürk, Sivaslıların bayramını kutladıktan sonra beraberindekilerle müzeye girdi.

Muhabir: Merve Topuz / Önder Felek

Yayıncı: Tarkan Demir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber