İstanbul'un BKM'si varsa, Diyarbakır'ın da DÜKM'si var

Diyarbakır'da bir grup üniversite öğrencisinin, 'Gülmeye hasret kenti güldürmeye geliyoruz' sloganı ile yola çıkarak 1 yıl önce Türkçe-Kürtçe stand-up yapan Miraç Can Ergenekon tarafından kurduğu Dicle Üniversitesi Kültür Merkezi, seyirci rekorları kırıyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Eylül 2012 22:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu 2'nci sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Miraç Can Ergenekon, bugüne kadar 53 gösteriyi 25 öğrenci ile sahnelediklerini ve 125 öğrenciye de komedi üzerine ders verdiğini söyledi. Amaçlarının sloganlarında yer alan, gülmeye hasret bir kenti güldürmek olduğunu belirten Ergenekon, Diyarbakır'da gösteri sunmaya gelen Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM)oyuncularının da kendisini sahneye davet ederek, onore edip alkışlattığını söyledi.

Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 2'nci sınıf öğrencisi olan ve aynı zamanda Türkçe-Kürtçe Stand-up yapan Miraç Can Ergenekon'un 1 yıl önce Üniversitenin desteği ile kurduğu Dicle Üniversitesi Kültür Merkezi (DÜKM), sahnelediği oyun, stand-up ve skeç gösterileri ile seyirci rekorları kırıyor. "Gülmeye hasret kenti güldürmeye geliyoruz" diyen ve "İstanbul'da BKM varsa Diyarbakır'da DÜKM var" sloganları ile yola çıkan Miraç Can Ergenekon, bin 500 kişilik kongre salonunda izleyicileri kahkahalara boğuyor. 25 oyuncu ile komedi üzerine kurulmuş oyunları ile Diyarbakırlılar'ı güldüren Ergenekon ve DÜKM oyuncuları, bu ay yeni sezon hazırlıklarını için çalışmalarını sürdürüyor.

DÜKM oyuncuları, güncel olayların yanı sıra ulusal kanallarda çıkan dizileri de tii'ye alan skeçler hazırlayıp sahneliyor. Her ay kongre merkezinde oyun, skeç ve stand-up gösterisini seyircilere ücretsiz sahneleyen Miraç Can Erdoğan ve DÜKM oyuncuları, Valilik ve Belediye'nin desteği ile okullarda da oyunlar sahneliyor. Performansları ile izleyenlere hoşça vakit geçirerek güldüren Miraç Can Ergenekon ve arkadaşları, Diyarbakır'da yerelde yapılan gösterilerde seyirci rekorlarını da kırıyor. BKM oyuncularının bir gösteri için Diyarbakır'a geldiğini ve kendisini de sahneye çıkararak onore edip alkışlattığını söyleyen Ergenekon, Trt'nin Kürtçe yayın yapan kanalında yakında Kürtçe Sit com yapacağını söyledi. 25 öğrenci ile oyun ve skeç'i hem yazıp hem oynadıklarını söyleyen Miraç Can Ergenekon, aynı zamanda 125 öğrenciye'de komedi üzerine ders verdiklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber