ÇOMÜ'ye bu yıl 10 bin öğrenci kayıt yaptıracak

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)'ne bu yıl 10 bin civarında yeni öğrenci kayıt yaptıracak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2012 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terzioğlu Yerleşkesi'nde bugün başlayan kayıt işlemleri için gelen ilk öğrencileri, il protokolü karşıladı. Çanakkale Vali Vekili Hüseyin Kulözü, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, birer öğrencinin kaydını yaptı.

Sosyoloji bölümünü kazanan Züleyha Çokder'in kaydını yapan Rektör Laçiner, yenilerle birlikte ÇOMÜ'nün 38 bin civarında öğrenciye sahip olacağını belirterek, ?10 bine yakın öğrenci, ilk defa kayıt yaptırıyor. ÇOMÜ, 40 bine yaklaşan öğrenci sayısıyla Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden biri oldu. Şehre ilk defa gelen öğrenciler ve ailelerinin zorluk çekmemesi için valilik, belediye ve üniversite olarak bütün hazırlıkları yaptık. Çanakkale, nüfusuna oranla öğrenci sayısının fazla olması nedeniyle artık bir üniversite kentidir. ÇOMÜ ailesine katılan tüm öğrencilere başarılar dilerim.? dedi.

Kayıt için gelen öğrenciler ve aileleri, ÇOMÜ Öğrenci Sosyal Etkinlik Merkezi (ÖSEM) önünde kurulacak stantlarda üniversite, Çanakkale ve barınma imkanlarına dair merak ettiklerini öğrenebilecek. ÖSEM önünde ve Anafartalar Yerleşkesi'nde stant açacak olan Çanakkale Belediyesi, ÇOMÜ Basın Halkla İlişkiler Birimi ve öğrenci yurtları, beş gün boyunca yeni öğrencilerin sorularını cevaplayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber