Vali Şahin'den 'fındık' genelgesi

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, kaymakamlıklar ile muhtarlıklara bir genelge göndererek, fındık üreticilerinin pazara az miktarda fındık indirmesi ve emanete fındık verilmemesinin sağlanmasını istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2012 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Vali Şahin'in geçtiğimiz hafta Kaymakamlıklar ile bütün muhtarlıklara gönderdiği genelgede, fındığın ihtiyaç oranında satılması ve emanete fındık verilmemesi hususunda fındık üreticilerini uyardığı belirtildi. 'Fındığın Pazara İndirilmesi' konulu genelgede, "Ürününüzü toptan pazara indirmeyiniz. İhtiyacınız kadar fındığınızı pazara getiriniz. Çok fazla miktarda fındık pazara indirilirse fiyatlar olumsuz yönde etkilenir. Bu durum üreticilerimizin emeğinin karşılığını alamaması ve dolayısıyla fiyatın düşmesine sebebiyet verecektir." denildi.

Üreticilerin kesinlikle fındıklarını emanete vermemeleri gerektiğini, emanete bırakılan fındıkların piyasanın ihtiyacını karşıladığı için ürün fiyatının düşmesine sebep olduğunu anlatan Şahin, "Fındığın pazara indirilmesi konusunda üreticilerimiz birlikte hareket ederlerse ürünlerini gerçek değerinde pazarlamış olacaklardır." uyarısında bulundu.

Genelgede son olarak muhtarlıklar ve ilgili STK'lar tarafından üreticilere anlatılması ve bu emrin köy muhtarlıklarına asılarak veya anlatılarak fındık üreticilerinin bilinçlendirilmesi istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber