İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Başbakan, memur zammını müsteşarlarla görüşüyor!!!

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Ağustos 2005 17:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Memur sendikaları konfederasyonları ile Kamu İşveren Kurulu arasında saat 14.00'te başlayan Başbakanlık Merkez Binadaki toplu görüşmelerin dördüncü turunda ara verildi. Memur maaş zamlarının belli olacağı toplu görüşmelere yarım saat ara verildi.

Başbakan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin,Maliye, Hazine ve DPT Müsteşarları ile biraraya gelerek şu an Bakanlar Kurulu Toplantı Salonu'nda memura verilecek zam oranını görüşüyor.

Şahin'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından toplu görüşmeler masasına geri döneceği öğrenildi.

Başbakan'ın müsteşarlarla toplantısının bitmesinin ardından Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in hükümet adına konfederasyonlara yeni zam oranını açıklaması bekleniyor.

Toplantının ilk bölümünde, özelleştirilen kamu kuruluşlarındaki kamu çalışanlarının sorunlarını değerlendirmek üzere kurulan komisyonun raporu ele alındı. Konfederasyon temsilcileri, rapor üzerinde görüş belirttiler.

Görüşmelerde, konfederasyon başkanları arasında 'söz sırası' tartışması yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, diğer genel başkanların kendisinden izin alarak konuşmasını istedi ve öncelikli söz sırasının kendisinde olduğunu söyledi. Bunun üzerine Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, KESK'in kimseden icazet almayacağını ve açıklamalarında da haddini bileceğini söyledi. Dinçer, Akyıldız'a hitaben, "Kimsenin askeri ya da emir eri değiliz. Görüşlerimizi yeri ve zamanında ilgili başkanımızdan izin alarak yaparız. Ama izin alacağımız kişi siz değilsiniz" dedi.

Toplantıda, memurlar ve polis arasında yaşanan olaylarla ilgili de görüşüldü. Bakan Şahin'in toplu görüşmeleri gölgede bırakacak bir sertlikten kaçınılması için yetkililere uyarıda bulunduğu söylediği öğrenildi. Toplantıda ayrıca, özelleştirme mağduru çalışanların özlük hakları ve statülerinin belirlenmesi, sendikaların örgütlenebilmeleri ile ilgili sendikalar ve kamu işveren kurulu arasında bir mutabakat sağlandığı da öğrenildi. Yalnızca kamu görevlilerini tarif eden 4688 sayılı yasada değişiklik yapılarak özelleştirilen kurullarda çalışanların sorunları ile ilgili değişiklik yapılması konusunda anlaşma sağlandığı ifade edildi.


Toplu Görüşmelerde Flash Gelişme!..

Hükümet ve memurlar arasında yapılan toplu görüşmelere yarım saat ara veren ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Müsteşarlar ile görüşmeye giden Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, konfederasyon başkanlarını da Başbakan'ın makamına çağırdı.

Ayrıntıları Memurlar.NET ayrıcalığı ile yayınlamaya devam edeceğiz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber