Kareli çarşaflı defile ilgi gördü

Malatya Günleri'nde düzenlenen bir defile dikkat çekti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2012 18:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

28 Ağustos Salı günü İstanbul Feshane'de açılan Malatya Günleri tanıtım etkinliği 2 Eylül Pazar günü sona ererken, etkinliğin son gününde plaket töreni ve defile düzenlendi. Vatandaşların ilgi gösterdiği defilede, geçmişten günümüze kıyafetler mankenler üzerinde izleyicilere sunuldu. Kareli çarşaflı defile dikkat çekti.

Feshane'de stantların kurulduğu alanda düzenlenen plaket törenine kalabalık bir protokol topluluğu katıldı. Törende bir konuşma yapan Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı, Malatya Günleri tanıtım etkinliğinin amacına ulaştığını söyledi. Etkinliği düzenlerken iki amaçlarının olduğunu belirten Nalçacı, bunlardan birincisinin yıllar önce Malatya'dan ayrılmış ve birbirini görmeyen Malatyalıları bir araya getirerek Malatya havası teneffüs ettirmek, ikincisinin ise Malatya'yı Malatya dışındakilere tanıtmak olduğunu söyledi. 6 gün süren Malatya Günleri etkinliğinde bu amaçlarına ulaştıklarını kaydeden Nalçacı, Malatya insanının Evliya Çelebi'nin deyimiyle, hoş sözlü, güler yüzlü ve tatlı dilli olduğunu, 6 gün boyunca Feshane'de Malatyalıların bu özelliklerinin yansıtıldığını belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından Malatya Günleri tanıtım etkinliğine katkı sunanlara teşekkür plaketleri verildi. Kalabalık bir vatandaş topluluğu ile protokol üyelerinin izlediği plaket töreninin ardından defile düzenlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber