Hükümetin son teklifi belli oldu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Ağustos 2005 21:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Görüşmelere, Şahin'in odasında devam ediliyor!

Toplu görüşmeler bugün diğer günlere kıyasla çok daha hareketli saatlere sahne oldu ve olmaya da devam ediyor. Toplu görüşmelerin, 4. turunda önemli bir yol katedildi. Hükümetin de sendika temsilcilerinin de önerilerini yenilediği bir aşamaya gelindi.

Başbakanlık merkez binada yapılan toplu görüşmeler, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Maliye, Hazine ve DPT Müsteşarları, Kamu-Sen-Memur-Sen ve Kesk Başkanlarının katılımıyla özel olarak devam ediyor.

Memur sendika temsilcileri ile hükümet arasında süren memur maaş pazarlıklarında hükümet teklifini yukarı çekti. 2006 için toplam ödeneğin 3.2 katrilyon lira olarak belirlenen zam oranını hükümetin revize ederek 3.7 katrilyona yükselttiği ( 3 milyar 790 milyon YTL'ye çıkardığı) söyleniyor.

Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı, memur maaş pazarlıklarında hükümet teklifini yukarı çekti. Daha önce seyyanen yılda iki dilim halinde verilmesi öngörülen 40 miliyon artı 40 milyon'luk rakamı 50 artı 50 milyona çıkardı.

Ek ödeme alan memurlariçin Yüzde 1.5 artı 1.5 olan maaş artışı oranını da yılda iki dilim halinde yüzde 2.5 artı 2.5 oranına yükseltti.

Ayrıca hükümet, memurlara yapılan aile yardımının 8 YTL artırılması teklifinde bulundu.

Hükümetin bu önerisini Memur-Sen ve Kamu-Sen'in kabul ettiği, ancak KESK'in muhalefet şerhi koyduğu öğrenildi. Sendika başkanları ve Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin bu rakamlar üzerinden yeniden görüşmek üzere masaya oturdu.

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber