AK Partili vekilden yolsuzluk yapanları 'asalım' çağrısı

Haber Giriş : 29 Ağustos 2005 23:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Samsun Milletvekili Musa Uzunkaya, geçmiş dönemlerde yolsuzluk yapan ve banka batıranlarların halkın önünde asılmasını istedi. Uzunkaya bir öneride daha bulundu.


Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Samsun Milletvekili Musa Uzunkaya, geçmiş dönemlerde yolsuzluk yapan ve banka batıranlar kişilerin Kızılay Meydanı'nda halkın gözü önünde asılması gerektiğini söyledi.

AK Parti Samsun İl Teşkilatı Danışma Meclisi toplantısına katılan Samsun Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Musa Uzunkaya, yaptığı konuşmasında yolsuzluklara değindi. Geçmişte ve günümüzde yolsuzluk yapanlar ve banka batıranların idam edilerek cezalandırılmaları gerektiğini söyleyen Uzunkaya, idam cezasının kaldırılması ile ilgili TBMM'de yapılan oylamada bu sebepten red oyu verdiğini hatırlattı.

Vatandaşın parasını alıp batıran banka ve finans kurumlarının Türkiye Cumhuriyeti ekonomisine 47 milyar dolar zarar verdiğine dikkat çeken Uzunkaya, "Bu milletin cebinden paraları toplayıp ekonomiye kazandıracağım diyen ister finans isterse banka, adı ne olursa olsun bu paraları ekonomiye kazandıramayıp batıran her kim olursa olsun bana göre Kızılay Meydanı'nda asılmalıdır. Bu müflis tüccar, beceriksiz yöneticiler kim olurlarsa olsunlar acımadan idam edilmeliler. Türkiyede idam cezası şuan yok. Ama Amerika Birleşik Devletlerinde elektrikli sandalye var, Bizde bu sandelyeleri kullanalım. Bu yolsuzlukların başka türlü hesabı nasıl sorulacak. Milyon dolarları alıp sefa sürenler, nerede oldukları bilinmeyenler, yolsuzluk yapıpta bugün halen önünde düğme iliklenenlerin hesabı nasıl görülecek." ifadelerini kullandı.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber