2003/42 sayılı Genelge ve Yardımcı Doçent Atamaları

"Merhabalar, Bizler SDÜ'de Arş. Gör. Dr. olarak görev yapmaktayız. Üniversitemizin Mayıs ayında açılan Yardımcı doçentlik kadrolarına müracat ettik ve sınav sürecini de başarıyla tamamladık. Ancak, sınav sürecimiz genelgeden çok önce başlamasına rağmen 2003/42 sayılı genelge nedeniyle kararnamemiz rektörlük tarafından imzalanamıyor. Bu yönde özel izin isteğinin yapılmadığını/yapılmayacağını da öğrendik. Bu nedenle yardımcı doçent atamalarının durdurulması veya özel izne bağlanması nedeniyle mağdur durumdayız. Söz konusu genelge nedeniyle bir eşitsizlik de doğdu. Sınav süreci genelgenin yayınlandığı tarihten önce tamamlanan bir çok arkadaşımızın ataması yapıldı. Bizler ise hala bekliyoruz ve sonumuzun ne olacağı da belli değil. Ayrıca, genelge ile 2547 sayılı yasaya göre yardımcı doçentlerle aynı grupta (öğretim üyeleri) yer almasına rağmen doçent ve profesör atamalarına hiç bir sınırlama getirilmedi. Yapabildiğimiz tek şey genelge ile ilgili olarak Danıştay'da bir dava açmak oldu..."

Haber Giriş : 11 Ekim 2003 22:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2003/42 sayılı Genelge ve Yardımcı Doçent Atamaları

"Merhabalar, Bizler SDÜ'de Arş. Gör. Dr. olarak görev yapmaktayız. Üniversitemizin Mayıs ayında açılan Yardımcı doçentlik kadrolarına müracat ettik ve sınav sürecini de başarıyla tamamladık. Ancak, sınav sürecimiz genelgeden çok önce başlamasına rağmen 2003/42 sayılı genelge nedeniyle kararnamemiz rektörlük tarafından imzalanamıyor. Bu yönde özel izin isteğinin yapılmadığını/yapılmayacağını da öğrendik. Bu nedenle yardımcı doçent atamalarının durdurulması veya özel izne bağlanması nedeniyle mağdur durumdayız. Söz konusu genelge nedeniyle bir eşitsizlik de doğdu. Sınav süreci genelgenin yayınlandığı tarihten önce tamamlanan bir çok arkadaşımızın ataması yapıldı. Bizler ise hala bekliyoruz ve sonumuzun ne olacağı da belli değil. Ayrıca, genelge ile 2547 sayılı yasaya göre yardımcı doçentlerle aynı grupta (öğretim üyeleri) yer almasına rağmen doçent ve profesör atamalarına hiç bir sınırlama getirilmedi. Yapabildiğimiz tek şey genelge ile ilgili olarak Danıştay'da bir dava açmak oldu. Ancak, sonuçlanmasının çok uzun bir zaman alacağı söyleniyor."

"Bu konu ile ilgisinin olup olmadığını tam olarak bilemiyorum ama, son günlerde hükümet yetkililerince üniversitelere 3200 kadro tahsisinin yapıldığı söyleniyor. Bu konuda üniversitemiz yönetiminden aldığımız cevap ise şu şekilde; bize henüz hiç bir bilgi gelmedi şeklinde. Bizimle benzer durumda olan veya bize yardımcı olabilecek kişilerle irtibat sağlamak istiyoruz. Bilgi ve görüşlerinizi lütfen bizimle paylaşın.
Saygılarımla "


Yukarıda yer alan görüşler Forum sayfamızdan alınmıştır. Bu konuya ilişkin tartışmalar ve görüş alış verişi, yeniden yapılanan Forum sayfalarında devam etmektedir. Tüm yardımcı doçent adaylarını, çözüme katkı için geliştirecekleri öneriler için Forum sayfalarımıza bekliyoruz. Forum sayfalarımız www.memurlar.org adresinden yayın yapmaktadır.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber