TBMM Başkanlığı ??promosyon'' usulü ihale yaparak, bedavadan 650 dizüstü bilgisayar (laptop) aldı.

Haber Giriş : 11 Ekim 2003 23:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TBMM Başkanlığı ??promosyon'' usulü ihale yaparak, bedavadan 650 dizüstü bilgisayar (laptop) aldı. TBMM Başkanlığı ile İş Bankası, milletvekili ve Meclis personeli maaşlarının 5 yıl süreyle İş Bankası aracılığıyla ödenmesi koşuluyla promosyon anlaşması yaptı.

TBMM Başkanlığı geçtiğimiz yasama döneminde Vakıfbank'la promosyon anlaşması yapmak istemişti. Ancak bir devlet bankası olan Vakıfbank ??Ben promosyon olarak 350 milyar liradan fazla harcayamıyorum'' diyerek TBMM Başkanlığı'nın istediği laptop ve Meclis'e elektronik donanım işlerini yapamayacağını bildirmişti. TBMM Başkanlığı bunun üzerine özel bankalardan teklif istedi. Meclis Başkanlığının bu çağrısına en olumlu teklif İş Bankası'ndan geldi. Meclis maaşlarının 5 yıl süreyle İş Bankası üzerinden ödenmesi karşılığında İş Bankası şu yükümlülükleri üstlendi:

TBMM'ye 550'si milletvekillerine, 100'ü de müdürlere olmak üzere pentium 4 programlı toplam 650 dizüstü bilgisayar verecek.

İş Bankası tarafından TBMM içinde bir şube açılacak.

TBMM giriş kapılarına elektronik sistem kuracak.

TBMM kapalı otoparkına elektronik giriş-çıkış sistemi kuracak.

TBMM'de kapalı devre kameralı güvenlik sistemi kuracak.

Bu arada TBMM Başkanlık Divanı, personel servislerinin kaldırılması kararını aldı. TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın isteğiyle alınan karar toplantıda tartışmalara neden oldu. Arınç, ??Ekonomik ömrünü tamamlayan otobüsleri Maliye Bakanlığı'na devrediyoruz. Faal olan servis araçlarıyla ihtiyaç duyulan güzergáhlarda yardımcı hizmetli servisi ve Genel Kurul'un 22.00'den sonraki çalışmalarında nöbetçi kalan personel servislerini devam ettiriyoruz'' dedi.
Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber