Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu uzmanlarından Akkuyu'ya tam not

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) uzmanlarının, Akkuyu Nükleer Santrali sahasındaki çalışmaları incelediği bildirildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 13:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzmanlar, sahada yapılan etüt çalışmalarına tam not verdi.

Akkuyu Nükleer Santrali sahasındaki etüt çalışmalarına ilişkin programın ve bu çalışmalara ait teknik şartnamenin geliştiricisi olan JSC Atomenergoproekt şirketinden yapılan açıklamada, UAEK uzmanları, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK)'na destek verilmesi çerçevesinde, nükleer santralin yerleşim şartlarını değerlendirmek ve yapılmakta olan etüt çalışmalarını yerinde incelemek amacıyla Akkuyu NGS sahasına ziyarette bulundu.

Uzmanlar, hidrometeorolojik, ekolojik, jeolojik araştırmalar, sismotektonik ve jeoteknik çalışmalar gibi Türkiye'nin ilk nükleer santral sahasında yapılan tüm çalışmaları yakından inceledi.

UAEK uzmanları ayrıca, sahada ve denizde yapılmakta olan sondaj çalışmalarını, saha şartlarında toprağın jeoteknik incelemelerini, toprağın fiziki ve mekanik özelliklerinin tespitine ilişkin laboratuvar çalışmalarını izledi. Uzmanlar, daha sonra Meteoroloji Merkezi ve kulelerin yerleştiği noktaları ziyaret etti.

Uzmanlar, daha sonra yapılan toplantıda, Akkuyu Nükleer Santrali sahasında süren etüt çalışmalarının organizasyonu ve teknik düzeyini başarılı bulduklarını iletti. Sözkonusu çalışmaların, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun tüm yönetmelik ve taleplerine uygun olduğunun altını çizdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber