Adana'daki Suriyeliler, Gaziantep'teki merkeze taşınmaya başladı

Çukurova Üniversitesi kampus alanındaki Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu'na yerleştirilen Suriyeli sığınmacılar taşınmaya başlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 14:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu arada yeni eğitim döneminde yurtta barınacak, öğrencilerin kayıtları devam ediyor. Öğrencilerin bir mağduriyet yaşamadan yurda yerleştirme hazırlıkları yapılıyor. Suriyelilerin bulunduğu yurdu gezmek ya da eşyalarını yerleştirmek isteyen öğrencilerin bir takım sıkıntılar çektiği öğrenildi.

Konuyla ilgili Cihan Haber Ajansı (Cihan)'ın sorularını cevaplayan Vali Hüseyin Avni Coş, sınır bölgesindeki yoğunluk nedeniyle geçici olarak Adana'ya getirilen 3 bin 200 Suriye vatandaşlarından 700'nün Gaziantep'te oluşturulan barınma merkezine gönderildiğini söyledi.

Afet Acil Durum Başkanlığı'nın koordinesinde Gaziantep Valiliği'nce gerçekleştirilen merkeze Adana'daki Suriyeli misafirlerin bu hafta içinde taşınmasının planlandığına dikkat çeken Coş, ?Dün itibariyle 700 kişiyi sevk ettik. Şu anda ildeki Suriyeli sayısı 2 bin 269'a düştü. Nakil işlemleri bu hafta içinde devam edecek. Öğrencilerin bir takım sıkıntılarını biliyoruz. Amacımız bir an önce yurtları boşaltabilmek. Bunun için acele ediyoruz, bir saat bile bizim için önemli. Tabi ki binlerce insanın iskanı konusu var. Bu bir anda gerçekleşmiyor.? dedi.

Suriyelilerin yerleştirildiği merkezin inşası ve altyapının hazırlanmasını beklediklerine işaret eden Coş, ?Barınma yeri tamamlanıyor, bazen su ve elektriğinde problem çıkıyor. Onların da ikmal edilmesi için bekliyoruz. Şu anda yaklaşık dörtte birinden fazlasını gönderdik. Geri kalan Suriyeli vatandaşları da bu hafta içinde nakil ederek, eğitim?öğretime başlamadan önce yurtları boşaltılması sağlanacak.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber