Yankesicinin hırsızlık anı güvenlik kamerasında

Gözüne kestirdiği yaşlıları, üzerlerine bulaşan pisliği temizlemek bahanesiyle soyduğu ileri sürülen bir kişi, polis ekiplerince gözaltına alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 16:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yankesicinin bir kişiyi soyma anı güvenlik kameralarınca saniye saniye görüntülendi.

Zeytinburnu, Fatih ve Esenler ilçelerinde son bir ay içerisinde 3 yaşlı 'Pislikçilik' olarak tabir edilen hırsızlık yöntemiyle soyuldu. Üzerlerine pislik bulaştığını söyleyen bir kişi tarafından cüzdanlarının çalındığını belirterek polise başvuran kişilerin ihbarı üzerine çalışma başlatıldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince yapılan çalışmalarda, 1 Eylül günü namaza giden 58 yaşındaki C.İ.S.'nin cebinden 380 liranın çalınma anını güvenlik kameralarından tespit etti. Görüntülerde, daha önce 27 defa aynı suçtan yakalandığı için ekipler tarafından bilinen Yavuz A.'nın önce C.İ.S.'nin üzerine tükürdüğü, ardından geri gelerek 'Pislik var' diye uyardığı C.İ.S.'nin üzerini peçete ile silerken arkasına doğru hamle yaparak cüzdanını boşalttığı görülüyor.

Takibe alınan Yavuz A., yaşlı bir kişinin üzerine pislik atarak soymaya kalktığı sırada suçüstü yakalandı. Emniyet Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulaması yapılan Yavuz A., aynı yöntemle soyulan 3 kişi tarafından da teşhis edildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Yavuz A., Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber