Sendikacılık bu olsa gerek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Ağustos 2005 20:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2005 yılı toplu görüşmelerinde hükümetle imzalanan mutabakat metnine katılmadığımı baştan belirterek aşağıdaki sorularıma yanıt verilmesini beklemekteyim.

1.) 2004 yılında imzalanan mutabakat metninde belirtilen 50 maddeden yaklaşık yarısı hükümet tarafından yerine getirilmemişken 2005 yılı görüşmeleri neden boykot edilmemiştir. Örneğin burada sicil affı çıkarılması ile ilgili madde vardı. Hükümet tasrı olarak meclise getirdi ve 3 temmuzda meclis genel kurulunda çoğunluk yok diye görüşülmedi.bu yılki görüşmelerde bu konu ile ilgili sadece 2 kelime evet sadece 2 kelime bahsedildi. Bunuda sayın devlet bakanı M.Ali Şahin bey yaptı. Bu kanununun ne zaman çıkacacağı hakkında bu yılki toplu görüşmelerde bildiğim kadarıyla bir konuşma geçmedi veya geçtiyse dahi bunu ya biz duymadık yada sendikamız için bu konu fazla önem arzetmiyor demekki.

2.) 4688 sayılı yasa boşluk doldurmak için çıkarılmış bir yasadır.nasıl bir anlaşmaya varılırsa varılsın son sözü yine bakanlar kuruluna bırakan bir yasadır.bunun böyle olduğunu 3 yıldır görmekteyiz.

3.) Ek ödeme almayan kurumlarda çalışanlara yaklaşık 100 YTL denge zammı verilmesi sağlanmıştır.Peki bu ek ödeme çalışanlara niye verilmektedir. Bu ülkede en zor mesleği icra eden fakat ek ödeme almasa en yüksek eğitimi almasına rağmen en düşük maaşı alan sağlık çalışanlarına emeğinin hakkı olarak verilmektedir.kaldıki bu ek ödemelerin maaşa yansıması da gerekmektedir. Fakat bütçeye yük olmasın diye döner sermaye adı altında ödenmektedir. Bu gün ömrünün yarısını okuyarak geçiren bir doktor maliyede hazinede çalışan ortaokul mezunu bir memurdan daha düşük bir maaş almaktadır. Bütün bunlar ortadayken denge zammı diye ortaya çıkılmıştır

4.) Kurumlar hala görevde yükselme yönetmeliklerini değiştirmemişlerdir.sağlık bakanlığının mevcut görevde yükselme yönetmeliği eksikliklerle ve haksızlıklarla doludur ve hala yürürlüktedir. Ayrıca 5 yıldır sınavda yapılmamıştır ve sınavla göreve gelinmesi gereken görevlere vekaleten ilgisiz atamalar yapılmakta ve bu görevlendirmeler yıllarca sürmektedir. Sendikanın bu konuda tek yaptığı kurum idari kurul toplantılarında tek satır madde olarak yazdırmak mı olmalıdır.şu anda görevde yükselme yönetmeliğini değiştirmeyen tek kurum sağlık bakanlığıdır.

5.) Döner sermaye konusu ise içler acısı bir durumdur. Artık bu konuda yazılmayan ve söylenmeyen birşey kalmamıştır. Doktor 5 milyar memur 300 milyon. Doktor tabiki alsın ama memurda hiç olmasa 4 te birini alsın.

Anlaşılan o ki günüzmüzde sarı sendikalarla ve ücret sendikacılığıyla bir yere varmak mümkün değildir.Bunu bu yılda bir kez daha yaşadık ne yazıkki.

Kamusen(Türk sağlık sen) üyesi bir kamu çalışanı olarak artık bir beklentim yoktur..

Saygılarımla...

Haber Gönder Yoluyla Yazan: Kayabey

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber