Buharkent'te 5 bin kişi şehitler için dua etti

Pkk'lı teröristlerin Beştüşşebap ilçe merkezine saldırılması sonucu 10 askerin şehit olması ve 7 askerin yaralanması nedeniyle Aydın'ın Buharkent ilçesindeki Kurtuluş Şenlikleri Ağıtlar yakılmasına neden oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 23:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

8. Uluslararası Taze İncir Festivali ve İlçenin Düşman İşgalinden kurtuluşu etkinlikleri kapsamında düzenlenene etkinlikler ve konserlerde program değişikliğine gidildi. Murat Kekilli konseri iptal edilirken, Kuran'ı Kerim'den aşırlar okunurken, Ozan Nihat tarafından da ağıtlar yakıldı.

Aydın'ın ve ilçelerinin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü için 3-7 Eylül tarihleri düzenlenen çeşitli etkinlerde şehit haberlerinin ardından iptal edildi. 3 Eylül tarihinde Aydın'ın en doğusu Buharkent'te başlayan kurtuluş etkinlikleri sabah resmi tören ile başlarken, yaşanan saldırı nedeniyle ise akşam yapılacak olan Murat Kekilli konseri iptal edildi. Gün içerisinde bisiklet yarışı yapılırken, akşam ise şehitlerin ruhu için Kuran'ı Kerim'den aşırlar okundu. Buharkent Belediye Başkanı Yusuf Vural başta olmak üzere, çevre belediye başkanları, Milliyetçi Hareket Partisi temsilcileri, Ülkü Ocağı temsilcileri ile yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı gecede okunan duaların ardından Ozan Nihat tarafından ağıtlar yakıldı. Yaklaşık 1 saat sahnede kalan Ozan Nihat, meydanı dolduran binlerce kişiye konser olmamasına rağmen geldikleri için teşekkür etti. Ozanlığın ne demek olduğunu anlatan Nihat, binlerce kişiye yazdığı ağıtlardan söyleyerek hüzünlendirirken, sahneye çıkan öğrenciler ve ülkü ocağı gençleri söyledikleri şiirler ile binlerce kişiyi duygulandırdı.

5 BİN KİŞİ DUA ETTİ

Buharkentlilerin duyarlılığı için teşekkür eden Başkan Yusuf Vural; "Birçok ilçenin konser için katılım sağlayamadığı bu birlikteliği şehitlerimiz için okunan aşır ve ağıtlar için sağlanmasından dolayı çok mutluyum. İşte duyarlı, işte şehidine gazisine önem veren Buharkentliler. 3 gün süren festivalimizin 2.gününde atıcılık ödüllülerinin ardından yaptığım Kürt-Türk kardeştir, konuşmam sırasında hain terör örgütü tarafından yapılan hain saldırı sonucu 10 genç fidanımızı şehit verdik. Bu topraklar için, bizler için canını ortaya koyan şehitlerimiz için bizde konserimizi iptal ettik. Bu konserimizi 30 Ekim tarihine erteledik. Ama bu yaşananlara sessiz kaldığımız anlamına gelmemelidir. Hain terör örgütünün korku salma, kendilerinin aklı sıra kardeşliği bozma planları gerçekleşemeyecektir. Dün de söylediğim gibi Kürt-Türk kardeştir, bunu inkar eden kalleştir. Dış güçlerin, bazı düşmanların oyununa gelmememiz lazım. İnşallah kısa sürede bu terör illetinden kurtularak huzura ereceğiz. Ozan Nihat ağabeyimizin yaktığı ağıtlar da bizleri çok duygulandırdı. O'nun ağıtları kadar okunan aşırlarda da geçtiği gibi onlar ölü değiller, onlar artık cennette en üst mertebedeler, onlar kalanlarına şefaatçi olacaklardır" dedi.

Ozan Nihat başta olmak üzere bisiklet yarışmasında dereceye girenlere, Buharkent Efeler Derneğine ve Festivalde emeği geçenlere plaket takdim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber