Beyin tümörlü serhat yaşamak istiyor

Hakkari'de beyin tümörü ile mücadele eden 13 yaşındaki Serhat Akdoğan, sağlığına kavuşabilmek için yardım bekliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 11:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir süre önce Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinden ekonomik sıkıntılardan dolayı göç ederek Hakkari merkeze bağlı Ağaçdibi köyüne yerleşen 7 nüfuslu Akdoğan ailesi, 1999 yılında köyde meydana gelen anlaşmazlıktan dolayı Hakkari merkeze bağlı Yeni Mahalle'ye yerleşti. Uzun süredir ekonomik sıkıntılarla boğuşan Akdoğan ailesi, 2011 yılının Kasım ayında 13 yaşındaki çocukları Serhat Akdoğan'ın kanserli beyin tümörüne yakalandığını öğrenince büyük bir şok yaşadı.

İHA muhabirine açıklamada bulunan baba Rahmi Akdoğan, 7 nüfusu olduğunu ve çobanlık yaparak ailesinin geçimini sağlamaya çalıştığını söyledi. Akdoğan, "Oğlum bu duruma düşünce çobanlık da yapamadım. Oğlumu kurtarabilmek için Kayseri Erciyes Üniversitesi Beyin Cerrahi Servisi'nde iki kez ameliyat ettirdim. Ameliyat sonrası 6 ay hastanede kaldı. Yapılan iki ameliyattan sonra oğlum konuşmadı ve yatağa mahkum kaldı. Ben bir yıldır oğlumu hastanelere götürüyorum. Bugüne kadar kimse bana yardımcı olmadı. Resmi yetkililere başvurduk, yardımcı olacaklarını belirttiler ancak bugüne kadar daha herhangi bir yardım alamadım. Çocuğumun sağlığına kavuşması için yetkililer ve hayırsever vatandaşlardan yardım eli bekliyorum" dedi.

Anne Ayde Akdoğan ise, yetkililerden oğlunun tedavisi için yardım beklediğini ifade ederek, oğlunun bu şeklide gözünün önünde erimesine artık dayanamadığını söyledi. - HAKKARİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber