Mevsimlik işçilere sağlık eğitimi verildi

Bursa Halk Sağlığı Müdürü Uzman Doktor Resul Özbek, Yenişehir ilçesinde mevsimlik işçiler için kurulan çadır kentleri ziyaret etti. Ziyaret kapsamında, mevsimlik işçilere sağlık eğitimleri verildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özbek, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Doktor Esat Dinçer, Çevre Sağlığı birim sorumlusu Doktor Arife Ercan, Yenişehir Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Doktor F.Yıldız Engin, Çevre Sağlığı teknisyenleri Erdinç Şenova ve Recep Ergüç ile birlikte mevsimlik işçileri ziyaret etti. Yenişehir ilçesine bağlı Çeltikçi, Çardak ve Çayırlı köylerinde çalışan işçilerin sıkıntılarını dinledi.

Toplum Sağlığı açısından her konuda tedbirli olunması gerektiğini belirten Özbek, şunları kaydetti: ?Bursa merkezinde ya da ilçelerimiz dahil her bölgeye ulaşılarak, vatandaşlarla birebir ilgileniyoruz. Gereken uyarı ve tedbirleri aktarıyoruz. Amacımız her vatandaşımızın sağlığını korumak. Bu yüzden mevsimlik işçi olarak tabir edilen ve başka illerden bölgemize gelen vatandaşlarımızı kucaklamak ve sağlıklarını korumak amaçlı ziyaretlerimizi sürdüreceğiz.?

Çadır kentlerde yaşanan sıkıntılar ve çözüm yollarının konuşulduğu ziyarette, evsel nitelikli katı ve sıvı atıkların kontrolsüz çevreye bırakılması sonucu oluşabilecek hastalıklara dikkat çekildi. Hijyen, beslenme, ruhsal sorunlar, bebek bakımı, infeksiyon hastalıkları konularında kurul hekimlerince sağlık eğitimleri gerçekleştirildi. Ayrıca sağlıklı içme ve kullanma suyu temininde dezenfeksiyonun önemi anlatıldı. İçme ve kullanma sularında klor ölçümleri yapıldı, klor miktarının yeterli seviyelerde olduğu görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber