Promosyon öğretmenlerle bakanlığı mahkemelik yaptı

Haber Giriş : 31 Ağustos 2005 09:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KAMU çalışanlarının maaşlarını banka aracılığıyla almaya başlamasının ardından bankalar arasında başlayan promosyon rekabeti, öğretmenlere yaradı. Maaşların kendi bankalarından ödenmesi için harekete geçen bankalar, kamu kurumlarına ciddi boyutlarda yardım teklifleri götürmeye başladı.

Yardım talepleri büyük rakamlara ulaşınca harekete geçen Türk Eğitim-Sen, söz konusu promosyonların Milli Eğitim Bakanlığı'na değil de öğretmenlere yapılması için dava açtı. Dava dilekçesinde, bankaların söz konusu promosyonları kamu çalışanlarının maaşları nedeniyle vermek istediğini belirten Türk Eğitim-Sen, ?Kamu çalışanları bu promosyonların eşit bir şekilde kendilerine dağıtılmalarını istemektedir? dedi.

Davalı taraf olan Milli Eğitim Bakanlığı ise ?Promosyonlardan elde edilen gelirin personele dağıtılması yerine, okul aile birliklerine verilerek okulların ihtiyaçlarında kullanılmasını uygun görmekteyiz? görüşünü belirtti. Dosyayı inceleyen Ankara 2'nci İdare Mahkemesi, Türk Eğitim-Sen'in talebini yerinde görmeyerek davayı reddetti. Bunun üzerine Türk Eğitim-Sen, Danıştay'a temyiz etti. Türk Eğitim-Sen adli tatilin ardından Danıştay'ın vereceği cevabı bekliyor.

250 trilyonu buluyor

Anlaşmaya varılacak bankanın ATM sayısının il ve Türkiye genelinde fazla, hizmet potansiyelinin yüksek olması gerekiyor. Banka ile okul arasında 2 ile 3 yıl arasında değişen sözleşmeler imzalanıyor. Bu promosyonlar da bir defaya mahsus olmak üzere bankalar tarafından veriliyor. Ancak son dönemde bankalar arasındaki rekabetin artması nedeniyle, bankaların özelliklerinden çok, promosyon yüksekliğinin baz alınarak anlaşma yapıldığı öne sürülüyor. Yaklaşık 50 personeli olan bir okul için 8 ile 10 milyar lira arasında promosyon teklif edildiği ifade ediliyor. Sözleşme uzadıkça veya personel sayısı arttıkça promosyon miktarı da yükseliyor. Türkiye genelinde bir sözleşmede bankalardan ödenen promosyon miktarının 250 trilyon lirayı bulduğu belirtiliyor.

h.o.tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber