Bakanlıkların teftiş ve denetim kurulu başkanları, ?Kamu Yönetimi Temel Kanunu' taslağına karşı, basına kapalı bir toplantı düzenledi.

Haber Giriş : 12 Ekim 2003 07:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakanlıkların teftiş ve denetim kurulu başkanları, ?Kamu Yönetimi Temel Kanunu' taslağına karşı, basına kapalı bir toplantı düzenledi.

Taslaktaki ?denetim' ile ilgili maddeler, gündeme gelmesinin ardından denetçilerin tepkisini çekmişti. Taslak, 13 Ekim günü Bakanlar Kurulu gündemine gelecek. Kanunlaşması durumunda, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu haricindeki bütün denetleme kurulları lağvedilerek kurumlardaki denetim işi bizzat en tepedeki yönetici veya onun görevlendireceği herhangi bir personel tarafından yerine getirilecek.

Devlet Denetim Elemanları Derneği (DENETDE) merkezindeki toplantıya Adalet ve İçişleri bakanlıkları haricindeki bütün bakanlıklar ile Denizcilik Müsteşarlığı'nın teftiş kurulu başkanları katıldı. Toplantıdan, taslağın denetimle ilgili maddelerinin yolsuzlukları teşvik edici mahiyette olduğunun kurul başkanlarınca ilgili bakanlara anlatılması kararı çıktı. Bazı başkanlar konuyu kendi bakanlarıyla görüştüklerini ve taslaktaki sakıncaları dile getirdiklerini ifade ederken bazıları da bakanlarla hemen görüşeceklerini ifade ettiler. ZAMAN'a açıklama yapan DENETDE Başkanı Atılay Ergüven, taslağın gündeme geldiğinden beri müfettişlerin rahat çalışamadığını ifade ederek, ?taslağın, global tröstler karşısındaki milli ekonomileri yok etmek için çalışan bazı uluslararası örgütler tarafından desteklendiğini? öne sürdü.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber