Gaziantep Ortadoğu Halı Fuarı açılıyor

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Gaziantep Halıcılar Odası işbirliğinde düzenlenen Gaziantep Ortadoğu Halı Fuarı yarın saat 14.00'te Ortadoğu Fuar Merkezi(OFM)'nde düzenlenecek törenle 5. kez kapılarını aralayacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 16:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

6-7 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan fuarla ilgili GTO Başkanı Mehmet Aslan, yerli ve yabancı firmaların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

4 gün sürecek halı fuarın sektörün devlerini buluşturacağını belirten Mehmet Aslan, katılımcı firma sayısında bu yıl geçen yıla oranla yüzde 100 oranında artış sağlandığını kaydetti. Gaziantep'in halı sektöründe dünyanın başkenti olarak anılmaya başlandığını vurgulayan Aslan şunları kaydetti: "Bu yıl 5'incisini gerçekleştirdiğimiz bu fuar, sektör için büyük önem taşıyor. Gaziantep, son dönemde makine halısı üretimi ve pazarlamada sağladığı gelişimle dünyada kendini ispatlamış önemli bir şehir haline geldi. Fuarımıza, geçtiğimiz yıl yerli ve yabancı 100'e yakın firma stant açmış, 30 binin üzerinde yerli, 10 binin üzerinde yabancı ziyaretçi ve alım heyeti tarafından gezilmişti. Bu yıl katılımcı firma sayısında yüzde 100'ü bulan bir artış sağlandı. Aynı artışı ziyaretçi ve alım heyeti sayısında da bekliyoruz. Bu yıl 200'e yakın firma fuarımızda stant açıyor. Çoğunluğu profesyonel yerli ve yabancı çok sayıda ziyaretçinin fuarı gezmesini bekliyoruz."

Dünyada 'halı' denildiği zaman akla Gaziantep'in geldiğini ve bunun gurur verici bir gelişme olduğunu ifade eden Aslan, "Gaziantep 2011 yılında 1 milyar doların üzerinde halı ihracatı gerçekleştirmiş bir şehir. 150'ye yakın ülkeyle ticari anlaşmamız var. Bu sayıyı artırmaya çalışıyoruz. Belçika ve Almanya başta olmak üzere dünyanın değişik ülkelerinde halı fuarları düzenleniyordu. Ama üretim üssü haline gelen Gaziantep'te son yıllarda sektöre yönelik düzenlediğimiz fuarlarla bu anlamda da merkez olduk. Bugün Belçika dahil halıda söz sahibi ülkelerde bile halı denildiği zaman akla ilk Gaziantep geliyor." dedi.

Aslan, OFM'de düzenlenecek fuara gitmek isteyenler için 2 saatte bir Balıklı Durağı önünden otobüs seferleri düzenleneceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber