Dikkat!.. 80 kuruşa 1 YTL...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2005 11:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Böyle sahtecilik görülmedi. Kalpazanlar, Darphane'nin milyon dolara aldığı madeni baskı kalıbının aynısını yaptı. Kalıp şifrelerini çözerek milyonlarca adet 1 YTL bastı. Gerçeğiyle birebir olan bu madeni paraları 80 kuruştan piyasaya sürdü...

KALPAZANLAR enflasyon canavarını yine hortlatacak. Sıfırları atılan Yeni Türk Lirası ekonomide devrim olarak adlandırılmıştı. Bu paralarla sahteciliğin de önüne geçilmişti. Ancak sahtekarlar boş durmadı. Darphane'nin aylarca üzerinde çalışıp 1 milyon dolara ürettiği madeni para kalıplarının aynısını yapmayı başardı.

KALIP ŞİFRESİ ÇÖZÜLDÜ

İSTANBUL'DA kayıt dışı bir darphane kuran şebeke elemanları, para kalıplarında bulunan özel şifreleri de ele geçirdi. Ardından hemen baskıya geçtiler. Milyonlarca adet 1 YTL basıldı. Tanesi 80 kuruştan 1 YTL'ler piyasaya sürüldü. İhbar üzerine Aksaray'da bir büfeye baskın düzenleyen Mali Şube ekipleri 2 bin adet 1 YTL ele geçirdi.

DARPHANE ŞOKTA

BÜFECİ sorguya alınırken, paralar inceleme için Darphane'ye gönderildi. Darphane görevlileri şaşkına döndü. Çünkü paralar gerçeğiyle aynıydı. Polise gönderilen raporda ise ?Paralar bizim bastığımız paraların birebir aynısı. Ancak biz basmadık' denildi. Polis kalpazanları ve korsan darphaneyi arıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber