Başol'dan imar revizyonuna tepki

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, belediye meclisinde komisyona havale edilen imar revizyonu tadilatına tepki gösterdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 17:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkan Başol, Topçalı, Hamzafakıhlı ve Bölücek'in birinci sınıf tarım arazisine sahip olduğuna dikkati çekerek, bu bölgeye tren yolu yapılmasına razı olmadıklarını söyledi. Başol, gerekirse yürütmeyi durdurma adına bölge idare mahkemesine gideceklerini de vurguladı.

Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, Topçalı, Hamzafakıhlı ve Bölücek'in birinci sınıf tarım arazisine sahip bir bölge olduğuna dikkati çekti. Başol, "Topçalı'da 400'e yakın tarım ile uğraşan insan var. Hamzafakıhlı ile beraber 2000'e yakın kişi var. Buranın üzerinde niçin ısrarlı duruyoruz anlamıyorum. Tersane sıkıntısı ortada. 7 binin üzerinde çalışan kardeşlerimiz vardı. Krizden dolayı hepsi işsiz kaldı. Bu topraklar çok verimli. Bu toprakların verimli olduğuna dair tarım müdürlüğünün raporları var. Biz dilekçelerimizi gerekli kurumlara gönderdik. 5 Eylül'de yapılan meclis toplantısında revizyon, imar komisyonuna havale edildi. Biz sanayiyi karşı değiliz. Tren hattı geçecek ama siz 1. sınıf tarım alanlarını tren yolu yaparsanız bunu kabul etmeyiz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber