Kars Valisi Tepe: 'Kentimiz besicilik ve hayvancılıkta Türkiye'de merkez konumunda'

Kars Valisi Eyüp Tepe, kentin besicilik ve hayvancılıkta Türkiye'de merkez konumunda olduğunu söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 19:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tepe, Kars-Ardahan-Iğdır Bölgesi Veteriner Hekimler Odası'nın hizmet binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, kentte veteriner hekimler odasının önemli bir fonksiyon üstlendiğini ifade etti.

Veteriner hekimler odasının yeni bir hizmet yerine kavuştuğunu vurgulayan Tepe, "Burada halkımıza hizmet edecekler. Bu odamızın bugüne kadar olan hizmetlerini yeni yerinde aynı şekilde, aynı güzellikte devam ettireceği düşüncesindeyim. Çünkü kentimiz besicilik ve hayvancılıkta Türkiye'de merkez konumunda" dedi.

Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Yavuz Öztürkler de 1988 yılında 37 üye ile kurulan odanın göreve geldiklerinde sadece birkaç evraktan ibaret bir oda olarak faaliyetine devam ettiğini dile getirdi.

Öztürkler, şunları kaydetti:

"Yönetime gelir gelmez, gerek mesleğimiz ve gerekse hayvancılığımızla ilgili sorunları ele alarak konunun çözümü konusunda bir takım program ve projeleri hayata geçirdik. Odamızı bölgede ve ulusal düzeyde varlığından söz edilen bir oda haline getirdik. Bölgenin en önemli ekonomik potansiyeli olan hayvancılığın sorunlarını mesleğimizin sorunlarıyla birlikte çözmeye çalıştık."

Muhabir: Ercüment Daşdelen / Ayşe Yıldız

Yayıncı: Hasan Özkal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber