Çorumlu esnaf ve sanatkarlar kan verdi

Çorumlu esnaf ve sanatkarlar, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) öncülüğünde Kızılay Çorum Şubesi'ne kan bağışı desteğinde bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 21:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Kızılay Derneği Çorum Şubesi Başkanı Sedat Canbolat'ın da hazır bulunduğu kan bağışı kampanyasına büyük destek veren esnaflar, "Kan vermek bir insanlık görevidir, bu verilen kan bir gün hepimize lazım olabilir" dediler. ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, bir damla kanın ne kadar önemli olduğunun farkında olduklarını söyledi. Kan vermenin vatandaşlık görevi olduğunu ifade eden Yalçın Kılıç, "Sanayi sitesi esnafımız işini gücünü bırakarak geliyor ve kan bağışında bulunuyor. Kan bağışında bulunan tüm esnaf ve sanatkarlarımıza teşekkür ediyorum. Yüzlerce esnafımızın katıldığı kampanyanın başarıya ulaşmasından dolayı da son derece mutluyuz. Bundan sonra da düzenlenecek kan bağışı kampanyalarına katılım sağlayacağız" dedi.

Kızılay Çorum Şubesi'nin Acil Afet Deposu ihtiyacının olduğunu Kızılay Derneği Çorum Şube Başkanı Sedat Canbolat'tan öğrendiğini dile getiren Kılıç, Afet Deposu'nun Ahi Evran Sanayi Şehri'nde kurulabileceğini ve depo için gerekli tüm desteği Kızılay'a sağlayacaklarını kaydetti. Ahi Evran Sanayi Şehri Proje'nden istedikleri uygun bir yere Afet Deposu'nu işaretleyeceklerini ve hayırsever esnaf ve sanatkarların katkıları ile deponun inşaatını kendilerinin üstlenebileceklerini ifade eden Yalçın Kılıç, "Kızılay Afet Deposu Çorum için büyük önem arz ediyor. Bilindiği gibi Çorum'da deprem bölgesi içerisinde yer alıyor. Olası bir depremde Kızılay Afet Deposu Çorum ve bölgenin insanlarına hayat verecektir" diye konuştu.

Kızılay Derneği Çorum Şube Başkanı Sedat Canbolat da, Afet Deposu projesine Kızılay Genel Merkezi'nden de destek alabileceklerini belirterek, şimdiden depo yerinin işaretlenmesi ve yapımında emeği geçecek tüm esnaf ve sanatkarlara teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber