ÇÜ rektörü, ÇÜ vakfının peşine düştü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2005 16:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, ÇÜ Güçlendirme Vakfı'nın, vakıf senedinde yapılan değişiklikle üniversite senatosundan koptuğunu belirtirken kişiselleştirilen vakfın bütçesinden habersiz olduklarını söyledi.

Akınoğlu, rektörlük binasında düzenlediği basın toplantısında, ÇÜ Güçlendirme Vakfı'nın senedinde değişiklik yapılarak vakfın üniversite dışına çıkarıldığını ve kişiselleştirildiğini ifade etti. Vakfın kişiselleştirilmesine Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün de seyirci kaldığını savunan Akınoğlu, "ÇÜ Güçlendirme Vakfı'na sahip olamadık. Bugüne kadar sessiz kalmamızın nedeni ÇÜ'nün kurumsallığına saygımızdandır. Vakıf senedinde değişiklik yapılarak, vakıf üniversite senatosundan koptu. Üniversite senatomuz üniversite dışına çıkarılan ve kişiselleştirilen vakfın bütçesinden habersiz. Bu düzenlemeleri şiddetle kınıyoruz. Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne defalarca başvurmamıza rağmen bir sonuç alamadık, ben onları da kınıyorum. Vakıf merkezi bir doktorun muayenehanesi, başkanı da dışardan bir kişi" dedi.
Üniversiteye ait yaklaşık 500 milyar liranın vakıfla birlikte gittiğini ifade eden Akınoğlu, şöyle konuştu:

"Vakıfta üniversitemize ait tarlalar, 9 araba, Ankara'da 1 daire ve bankada bir miktar para mevcut. Bu malların toplamı 500 milyar lira. Vakfın amacı yüksek lisans öğrencilerine burs vermek ve ayrıca uluslararası yayınları ödüllendirmekti. Ancak ne burs nede ödül verebiliyoruz. Ancak vakıf üzerinden böyle bir ödeme yapılıyor. Burada amaç bellidir. Fatura yönetime çıkarılarak, yönetimi beceriksiz göstermek. Diğer üniversitelerde de aynı sorunlar oldu fakat oralarda sorunlar çözüldü. Tek çözülmeyen üniversite Çukurova Üniversitesi. Ama biz artık bu sorunu çözmekte kararlıyız, yargıya gideceğiz. İlerleyen günlerde yargı yoluyla sonuna kadar mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu.

Öte yandan, üniversitenin spor salonunda devam eden ve haftasonu çeşitli gerginliklerin yaşandığı Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu yetenek sınavının bundan sonra seyircisiz olarak yapılacağını açıklayan Akınoğlu, adil bir sınav olması için böyle bir karar aldıklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber