Uyuşturucuya, ekmek arası dürüm ve ağrı kesici ismini takmışlar

Gaziantep, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta emniyet tarafından düzenlenen eş zamanlı operasyonda uyuşturucu ticareti yaptıkları belirlenen 24 sokak satıcısı gözaltına alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2012 11:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Satıcıların, uyuşturucu temin ettikleri kişilerle ?Borç para var mı? Ekmek arası dürüm ister misin? Ağrı kesici var mı?' şeklinde şifreli konuştukları belirlendi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, okulların açılacağını fırsat bilen, torbacı tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik 4 aylık bir çalışma sürdürdü.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda Gaziantep, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta eş zamanlı operasyon yapıldı. Özel harekât ekiplerinin de destek verdiği operasyona yaklaşık 300 polis katıldı. Narkotik polisleri Elit ve Zoro'nun da katıldığı nefes kesen operasyonlarda, 24 kişi gözaltına alındı. Yakalanan kişilerden 5'i ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken, 19'u da emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Ayrıca, soruşturma sürecinde 48 şüpheliye adli işlem uygulanırken, bunlardan sokak satıcısı konumunda olan 4 kişi de çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Operasyon kapsamında, ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise 6 kilo 159 gram esrar, 29 paket halinde 141,64 gram kokain, 1996 adet captagon hap, 41 adet exctacy, 81 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.

Öte yandan, sokak satıcılarının uyuşturucu temin ettikleri kişilerle, dikkat çekmemek için şifreli konuşmalar yaptıkları belirlendi. Tutuklu zanlılardan eczacı kalfası olan Ali G. isimli kişiyi arayanların, ?Ağrı kesici var mı?' diyerek kokaini sordukları öğrenildi. Diğer zanlıların da uyuşturucu için, ?borç para, ekmek arası dürüm, balık' şeklinde nitelendirmeler kullandıkları ortaya çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber