Fatih Projesi kapsamında pilot okullarda hazırlıklar sürüyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Eğitimde Fatih (Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi) Projesi kapsamında Çorlu`da belirlenen pilot okullarda proje bir bir hayata geçiriliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2012 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlk olarak Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi`nde proje kapsamında bilgisayar sistemleri ve akıllı tahtaların kurulumu gerçekleştirilmesinin ardından Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesi`nde de akıllı tahta ve bilgisayar sistemlerinin kurulumuna başlandı.

Eğitimde Fatih Projesi sonucu yeni eğitim - öğretim döneminde Çorlu`da bulunan okullardan pilot okul olarak belirlenen 8 okulda bilgisayarlı eğitime geçilecek. İlk olarak Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi`nde gerçekleştirilen proje montaj çalışmalarının ardından Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesi`nde de bilgisayar sistemi ve akıllı tahtaların montajına başlandı.

Çorlu`da Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi ve Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesi`nin yanı sıra Cemile Yeşil Anadolu Lisesi, Çorlu Ticaret Borsası Anadolu Lisesi, Çorlu İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi, Atatürk Lisesi, Çorlu Anadolu Lisesi ve Mimar Sinan Anadolu Lisesi`nde yeni eğitim yılı başlayana kadar sistemin alt yapının hazırlanacağı ve akıllı tahta uygulamasına geçileceği belirtildi. Böylece Türkiye genelinde 3 bin 657 okulda yapılmaya başlanan akıllı tahta sistemi Çorlu`da 8 okulda uygulanmış olacak.

Eğitimde Fatih (Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi) Projesi ile sınıflara konulacak olan etkileşimli tahtalar led ekran, etkileşimli tahta bilgisayarı, beyaz tahta ve yeşil tahtadan oluşan düzenekten oluşacak. Sınıfta öğretmen dilediği takdirde, led ekranı dilerse, beyaz tahtayı dilerse de klasik yeşil tahtayı kullanabilecek.

Fatih Projesi kapsamında Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesi`nin Çorlu`da belirlenen pilot okullardan biri olduğunu ve uygulamanın hayata geçirileceğini belirten Okul Müdürü Eyüp Öztürk: ?Yeni eğitim - öğretim dönemi öncesinde okulumuzdaki hazırlıklar tüm hızıyla sürdürülüyor. Yeni eğitim - öğretim döneminin başlamasına sayılı günler kala okulumuzda Fatih Projesi kapsamında akıllı tahta ve bilgisayar sistemlerinin montajına geçildi. İlk ders zili çalana kadar tüm hazırlıklarımızı tamamlamayı planlıyoruz? dedi.

Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesi`ne ilginin son derece yoğun olduğunu da sözlerine ekleyen Öztürk: ?İmam Hatip Lisesi`ne de Anadolu Lisesi bölümüne de başvurular son derece yoğun. Okulumuza teveccüh gösteren öğrencilere de velilerimize de teşekkür ediyoruz. Bu güvene layık olabilmek adına da yeni eğitim - öğretim dönemi hazırlıklarımızı aralıksız sürdürüyoruz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber