Vali Kızılcık, tadilattaki okulları yerinde denetledi

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde inşaat ve tadilat çalışmaları yapılan okullarda denetim yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2012 12:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi'nin de hazır bulunduğu denetimlerde Vali Kızılcık, okulların son durumuyla ilgili bilgi aldı. İnceleme yaptığı okullarda gördüğü eksikler konusunda müteahhit firma yetkililerini uyaran Kızılcık, çalışmaların en kısa sürede bitirilmesini istedi.

Okulların yeni eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi için hummalı bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Vali Recep Kızılcık, inşaat ve tadilatları devam eden okulları 17 Eylül'e kadar hazır hale getirmek için çalıştıklarını anlattı. Geleceğin teminatı olan gençlerin daha iyi eğitim görebilmeleri için gerekli kaynağın ayrıldığına değinen Kızılcık, ?Bir spor lisesi inşaatına başlanmıştı, bu sene hizmete açıyoruz. Soğuksu'da bulunan 24 derslikli okulumuzda 17 Eylül'de açılarak hizmete sunulacak. Çukurçayır'daki 24 derslikli okulumuzun yetişmesi zor görünüyor ama en kısa zamanda tamamlanacak. Bahçeçik'te Yunus Emre İlköğretim Okulu'da şuanda yeni eğitim ve öğretim yılına hazır. Bizler geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın daha rahat ortamda eğitim görmeleri için daha fazla kaynak ayırıp onların hizmetine sunmak durumundayız.? diye konuştu.

İlçelerde bulunan okullarda da çalışmaların devam ettiğini kaydeden Vali Kızılcık, ?İlçelerimizde inşaatı devam eden sezona kadar bitirilmesini öngördüğümüz okullar ve önceki yıllarda bitirilip tadilat ihtiyacı olan okullarımız vardı. Onları da ilçelerdeki köylere hizmet götürme birliklerine tadilat amaçlı ödeneklerini göndererek, daha kısa sürede tadilatlarını yapmayı hedefledik. İlçelerimizde de hummalı bir çalışma devam ediyor. İnşallah çocuklarımız 17 Eylül'de kendileri için hazırlanmış tertemiz sınıflarda ve onları özleyen öğretmenlerimizin güler yüzleri ile karşılaşacaklar.? dedi.

Yeni eğitim ve öğretim yılının herkese 'hayırlı olmasını' dileyen Vali Kızılcık, ?Yeni eğitim sistemimizin uygulanmasında da ciddi bir problemle karşı karşıya değiliz. Çocuklarımız bu sistemle istedikleri alanlara daha rahat yöneltilebilecek.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber