Sözleşmeli öğretmen başvuruları başlıyor

Haber Giriş : 01 Eylül 2005 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
20 bin sözleşmeli öğretmen için başvurular yarın başlıyor. Atamalar 9 Eylül'de. Sözleşmeli öğretmenler 825 milyon lira net maaş alacak

ATAMA bekleyen binlerce öğretmenin son umudu olan sözleşmeli öğretmenlik için başvurular yarın başlıyor. Başvurular 7 Eylül'de sona erecek. Okullar açılmadan atamaları yapmak için kolları sıvayan MEB Personel Genel Müdürlüğü branşlara göre kontenjan ve taban puanları belirliyor. Hangi branştan kaç öğretmen alınacağı ve başvuru puanları bugün açıklanacak.

İşte başvuru şartları:

Adayların, son 2 yıl içinde yani 2004 ve 2005 KPSS'ye mutlaka girmiş olmaları ve yeterli puanı almaları şartı aranacak.

Bu 2 yıl içinde en yüksek puanı aldıkları sınav sonucu geçerli olacak. Personel Genel Müdürlüğü ihtiyaçları doğrultusunda öğretmen sayısının yeterli olduğu puan aralığını belirleyecek.

Puan dikkate alınacak: Belli puan aralıklarında alınacak öğretmen sayısına göre puanlar, atamalardaki puanlara göre aşağı çekilebilecek. Geçtiğimiz hafta yapılan ikinci atamalarda adeta zirve yapan taban puanlar yanıltmasın. Genel Müdürlük yeniden puanları açıklayacak. Taban puanı tutmayanlar başvuruda bulunamayacak.

Askerlik şartı yok: Başvurular internetten 24 saat süreyle haftasonu dahil hergün yapılabilecek. Adaylarda askerlik dönemi gibi özel kriterler aranmayacak. Atamalara başvuru hakkı kazanan herkes sözleşmeliye de başvurabilecek. Daha önceden sözleşmeli öğretmenlik yapmış olanlar için özel bir ayrıcalık yapılmayacak.

En çok sınıf öğretmeni: Adaylar 10 tercih yapabilecek. En çok öğretmen alımı sınıf öğretmenliği, türkçe-edebiyat, ingilizce matematik ve bilgisayar bölümlerinden yapılacak.

Stajerlik kalkacak: Sözleşmeli öğretmen olarak göreve başlayacakların sözleşmeleri 1 yıl sonunda iptal edilmeyecek. Ve sonraki yıl da devam edecek. Ancak başarısızlık durumunda bakanlığın böyle bir tercihi olabilecek. İlk kez öğretmen olacakların stajerliği kalkacak.

SSK'lı olacaklar: Sözleşmeli öğretmenler SSK'lı olacak. Temmuzda maaş almayacak olan sözleşmelilerin her türlü sosyal güvenceleri (sağlık, indirimli ulaşım kartı gibi) maaş almadıkları ayda da geçerli olacak.

Adaylar, 9 Eylül'de açıklanacak sonuçları, bakanlığın resmi web sitesinden öğrenebilecekler. Göreve başlama tarihi ise 12 Eylül.

20 bin öğretmen de Şubat'ta: MEB, öğretmen açığını tamamen kapatmak için yeni bütçeyle birlikte 20 bin öğretmen alımı için Maliye'ye başvuracak. Bu alımların da yine şubat ve haziran dönemlerinde 10'ar bin kişi olarak 2 aşamada gerçekleşmesi bekleniyor.

Star


Hangi branştan kaç öğretmen alınacağı ve başvuru puanları bugün açıklanacak. Sonuçları Memurlar.NET'ten öğrenebilirsiniz...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber