Yörükler için yaylaya çadır hastane kuruldu

Antalya'nın Alanya ilçesindeki Söbüçimen Yaylasına, vatandaşların sağlık sorunlarının çözümü için çadır hastane kuruldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2012 19:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avsallar halkının yaz aylarında yaşadığı Söbüçimen Yaylasının hastane ihtiyacına çözüm olarak çadır hastane kuruldu. Dr. A. Kemal Merdan, yaylada kurduğu çadır hastanede hastaları tedavi ediyor.

Avsallar Belediye Başkanı Hüseyin Enver Görgülü, yaylaya giden vadandaşların rahat etmesi için her tür hizmeti vermeye çalıştıklarını söyledi. Görgülü, "Doktoromuza da desteğe hazırız" dedi.

Yaz sonuna kadar hastanenin hizmet vereceğini söyleyen Doktor Merdan ise, "Tüm yaylalar hastalarını çadır hastaneye getiriyor. Benim asıl görev yerim Konaklı'da. Yaz aylarında her yıl gelip buraya çadırlarımı kurup hastalara hizmet vermeye çalışıyorum. Hasta olmayan vatandaşlar da beni günlük ziyaret ediyorlar, bu da beni çok mutlu ediyor" diye konuştu.

Çadır hastaneye giderek tedavi olan hastalardan 80 yaşındaki Osman Yılmaz, "İki aydır yayladayım, doktor ayağımıza geldi. Allah doktorumuzdan razı olsun" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber